Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sobotka má Twitter už ve svých rukou, po 7 hodinách smazal příspěvky hackerů

Autor: bru - 
23. prosince 2015
17:56

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se po dlouhých hodinách dostal zpátky ke svému účtu na Twitteru. Po středeční desáté hodině dopoledne jménem předsedy vlády začali na sociální síti promlouvat hackeři. Nutno dodat - hackeři s jasným názorem na uprchlickou krizi, který se rozhodně neslučuje s obvyklými větami premiéra.

Demokratické elity devastují Evropu. Není jiná možnost než pozvednout zbraně, postavit gilotinu a vzít spravedlnost do svých rukou!“. To bylo jedno z hesel, které se objevilo na Twitteru Bohuslava Sobotky.

Ještě než se Úřad vlády dostal zpátky k moci nad vlastním účtem, podal kvůli útoku hackerů trestní oznámení. Profil předsedy vlády sleduje víc než 8,5 tisíce uživatelů.

Premiérův Twitter se stal terčem útoku hackerů. Premiérův Twitter se stal terčem útoku hackerů. | Twitter Bohuslava Sobotky
Hackeři se ale nespokojili jen s ostrými komentáři. Změnili dokonce i popis samotného profilu. Místo „Předseda vlády a sociální demokrat“ se tak objevilo „Dluhoslav Sralbotka - vlastizrádce“.

Okolo páté hodiny odpoledne (tedy zhruba po 7 hodinách) se na Twitter vrátil opravdový Bohuslav Sobotka a oznámil, že lidé už jeho příspěvky zase mohou brát vážně.

 

 

Z napadení si ale těžkou hlavu nedělá. Naopak. Jak se zdá, bere ho spíš jako kompliment. „Pokud můj Twitter napadají neonacisté, pak to beru jako důkaz toho, že svoji práci dělám dobře,“ napsal předseda vlády.

Jaká hesla se objevila na účtu předsedy vlády? Podívejte se:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa