Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Já su rocker“ hrábnul do strun vicepremiér a rozjel to s The Tap Tap

Autor: Zuzana Štíchová - 
30. listopadu 2015
14:07

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek na chvíli odložil své státnické povinnosti a chopil se elektrické kytary. Společně se slavnou kapelou handicapovaných The Tap Tap vystoupí na velkém benefičním koncertu ve Státní opeře. Jednu z písní dokonce sám složil. Blesk.cz nakoukl do zákulisí i na generální zkoušku.

Až pověsí politiku na hřebík, možná bude skládat písničky. Málokdo by to do šéfa lidovců řekl, ale za své „básnické střevo“ se Pavel Bělobrádek stydět nemusí. Jasný, já su rocker,“ smál se své skladatelské budoucnosti.

Se skupinou The Tap Tap zahraje na mikulášském benefičním koncertu ve Státní opeře svou písničku Smutná optimistka. „Je o tom, že život není žádné peříčko, ale že stejně stojí za to ho žít,“ shrnuje krátce vicepremiér. Kapela studentů a absolventů Jedličkova ústavu chce vybrat peníze na dostavbu zařízení. Koncert je vyprodán.

„Já jsem na kytaru samouk,“ prozradil otec dvou dětí. „S mojí chorobou se váže i to, že mně chromnou prsty, takže já už na kytaru prakticky nehraju,“ poznamenal Bělobrádek, který trpí nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou. Jednou proto i on může skončit na invalidním vozíku, stejně jako řada jeho spoluhráčů z kapely.

Podle kapelníka se ale Bělobrádek mezi jeho svěřence skvěle hodí. Šimon Ornest je velmi úporný a když jsem argumentoval, že mám chromé prsty, tak řekl, že zrovna v jejich kapele to opravdu není vůbec relevantní,“ dodal lidovecký šéf, který hraje ve své písni dokonce kytarové sólo.

Pavel Bělobrádek také prozradil, jak se dal s kapelou dohromady, že v mládí poslouchal punkovou kapelu Visací zámek nebo skinheadský Orlík, nebo třeba to, zda má trému:

Video Rozhovor s Pavlem Bělobrádkem o hraní na kytaru i nemoci. - Blesk / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

salto ( 1. prosince 2015 09:17 )

Nevím, zda je opravdu rocker, ale že je z té nenažrané KDU-ČSL je nabeton

hennessy7 ( 30. listopadu 2015 15:34 )

Zase další, co to myslí upřímně. Tak tomuhle cypovi nevěřím ani ty brejle na nose. Charakter podvraťáka.

villi ( 30. listopadu 2015 15:29 )

A TIP A TAP !!!

villi ( 30. listopadu 2015 15:06 )

PŘESNĚ !!! HONZA54 MÁ PRAVDU !!! O HENDIKEPOVANÉ NEJDE !!! O NEMOCNÉ TAKY NE !!! JE TŘEBA SE ZVIDITELNIT !!! DEJTE MI VĚDĚT,AŽ O NĚ PŮJDE A VLÁDA JIM VYJDE VSTŘÍC A NĚCO PRO NĚ BUDE DĚLAT A UDĚLÁ !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa