Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Salámový inspektor“ Klaus v čepce kontroloval točeňák: Pošušňal si jako Zeman?

Autor: simao - 
12. listopadu 2015
20:03

Patrně osud je zavál shodně do podniků na masové výrobky, kde by vegani zaplakali. Zatímco prezident Miloš Zeman se vydal do řeznictví při své nedávné návštěvě Zlínského kraje, exprezident Václav Klaus tam zavítal nyní.

Profesor Klaus oblékl bílý plášť, své šediny zakryl síťkou a vydal se mezi čerstvě vyrobené buřty a další pochutiny. Na profilu Institutu Václava Klause na Facebooku se následně objevila řada fotek z jeho návštěvy v uzenářském podniku.

„Světová zdravotnická organizace prý hodlá zařadit tzv. zpracované maso mezi nejjedovatější látky hned vedle azbestu, arzénu nebo cigaret. Tým odvážlivců z IVK v čele s exprezidentem Václavem Klausem to jel okamžitě zkontrolovat,“ stojí u série fotografií.

Jde přitom o narážku na zprávu jedné z agentur Světové zdravotnické organizace (WHO), která koncem října varovala před tím, že uzeniny jako šunka, slanina či párky mohou zvyšovat riziko rakoviny trávicího traktu.

Popiskem pod fotkami Institut ale upozorňuje i na to, že se podnik „hrdě pyšní tím, že za dvacet let své existence nečerpal ani korunu (ani euro) z dotací.“ Euroskeptik Klaus se zkrátka nezapře ani mezi salámy.

Není to přitom tak dávno, co shodou okolností také do řeznictví vyrazil Klausův nástupce ve funkci, prezident Miloš Zeman. „Dobrý, teplý ovar, to je pošušňáníčko,“ rozplýval se tehdy Zeman a dodával: „Být veganem a vegetariánem není život.“

Zeman je podobnými výroky na adresu vegetariánů známý, letos v únoru při přípitku s vítězi soutěže Salon vín na Pražském hradě měl dokonce prohlásit „smrt vegetariánům a abstinentům“.

To bezprostřední reakce „masného inspektora“ Václava Klause u reportáže z jeho návštěvy výrobny uzenin chyběla. Fotky státníka v apartní čepičce ale zaujaly a začaly rychle sbírat lajky na sociální síti.  

helenazestrakonic ( 13. listopadu 2015 05:08 )

Ten šašour už neví, jak se zviditelnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa