Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemanův posun názoru: Euro může Česko přijmout, ale až Řecko opustí eurozónu

Miloš Zeman by už euro nepřijímal tak rychle.
Miloš Zeman by už euro nepřijímal tak rychle.  (Autor: ČTK, Profimedia)
Autor: ČTK, mts - 
8. listopadu 2015
11:54

Prezident Miloš Zeman si myslí, že Česko může přijmout euro až v okamžiku, kdy bude vyřešena účast Řecka v eurozóně. Zeman byl dosud zastáncem rychlého přijetí eura, na řecké problémy ale již dříve upozorňoval.

Pan prezident v tomto směru posunul trošku svůj názor v souvislosti s Řeckem,“ podotkl v pořadu Partie na Primě Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček k případnému bezodkladnému přijetí eura.

V červnu na návštěvě v Nové Vsi na Třebíčsku Zeman uvedl, že odchodem Řecka z eurozóny by ubyl argument domácím odpůrcům eura, kteří tvrdí, že by Česko po přijetí eura muselo poskytovat nenávratnou pomoc krachujícím ekonomikám v eurozóně.

Považuji to za žádoucí i proto, že by to byl dobrý odstrašující příklad pro ostatní země eurozóny, aby nehospodařily nad poměry tak, jako hospodařilo Řecko,“ řekl k případnému odchodu Řecka z eurozóny v červnu Zeman.

Odpůrci přijetí společné evropské měny podle něj argumentují tím, že kdyby teď Česká republika vstoupila do eurozóny, hrozí jí nebezpečí, že bude muset dávat, nikoliv úvěry nebo půjčky, ale v podstatě nenávratnou pomoc Řecku, případně dalším krachujícím ekonomikám. „Tenhle argument je naprosto přesný, já s ním souhlasím a odpovídám - odpadne v okamžiku, kdy Řecko z eurozóny vystoupí,“ dodal prezident.

Euro je v současné době technicky možné přijmout podle odborníků i politiků nejdříve v roce 2020.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 8. listopadu 2015 18:38 )

VŽDY hledejte příčinu ZLA ::: RUSKÝ fašismus provedl okupace islámských zemí bez mandátu OSN a vyhnal uprchlíky do EU ,zastavte fašistické ZLO RUSKA zastavíte tak jeho záměrnou islamizaci EU stydím se čr zrůdnou diktaturu podporující ruské neonacisty a proruské islámské teroristy - kdyby existoval spravedlivý soud už by proteroristi skončili v kriminálech , globalfašismus ,ruský lágr NWO,multikulti ,globalismus, neoliberalismus ,GMO,TTIP .........politika ruských fašistických elit, bohatých RUSFAŠISTŮ,rodin oligarchů .....

tgbg ( 8. listopadu 2015 18:34 )

Nabubřelý a sprostý stařec z hradu lže, i když spí.

eliska963852 ( 8. listopadu 2015 15:00 )

Zemanovi se neustále něco posunuje v hlavě, měl by být zbaven svéprávnosti.

rescarot ( 8. listopadu 2015 14:13 )

Možná by bylo rozumné se nejdřív naučit základy Českého jazyka, než začnete osočovat prezidenta republiky. Tolik hrubek jsem v tak krátkém textu dlouho neviděl. A o smyslu Vašeho blábolu asi nemá cenu polemizovat vůbec. Merkelová si imigranty pozvala proti vůli většiny obyvatel SRN o ostatních obyvatelích EU ani nemluvě, tak ať se stará sama. Za sebe říkám že pan prezident Zeman promluvil za svůj národ.

berlin71 ( 8. listopadu 2015 13:07 )

Zemana osobne nikdy uz neoslovim jako prezidenta . Pro me je to jen poburovac nic se mu nezamlouva ,je jak divoka srsen . Cesky narod mu pochlebuje jsem zvedav jak budete ted reagovat na uprchliky . Nemecko se rozhodlo prestat hrat roly hlupaka . Ted se karty zmeni a uz zadna vychodni zeme se nebude moct chovat jak vychitraly chasnik ktery jen natahuje dlan k Bruselu kdyz jde o penize. Je to hamba nic nejni zadarmo zadny spolek nemuze setrvat aniz bi se dodrzovaly stejna prava a povinosti . Tak v cem se ted chovaji jinak cesi vuci EU nez Romove v CR kteri plati v CR za budiz nicemi, povalce a otravny hmiz , ktery nastavuje jen dlan smerem k k ceskym platicum dani??? Opravdu to co ted predvadi Zeman a cesky narod je ostauda a hamba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa