Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězda Facebooku i terč rasistů: teplický radní, jehož afro uchvátilo Zemana

Autor: kle - 
27. října 2015
06:01

Nejmladší radní v republice, devatenáctiletý teplický politik Dominik Feri, učaroval svým účesem prezidentu republiky Miloši Zemanovi. Poté, co ho však prezident popíchl v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech, ožily sociální sítě. Na Facebooku již 1 200 recesistů přislíbilo účast na Feriho oslavě narozenin v roce 2086 pod záštitou Miloše Zemana. Ozvali se však i rasisté, kteří radnímu nadávají do „opic“.

Teplický radní se Miloše Zemana ptal na akci „Evropa, imigrace, islám“, které měl dát prezident záštitu. „Pane prezidente, co bylo pohnutkou k tomu, abyste udělil záštitu akci ‚Evropa, imigrace, islám‘?“ ptal se Zemana na videu Dominik Feri. Upozorňoval tak na akci, kde měli přednášet i lidé spjatí s Blokem proti islámu. „Co bych měl udělat pro to, abyste dal záštitu například mé narozeninové oslavě?“ tázal se Zemana teplický radní, známý svým bujným afrem.

Miloše Zemana dotaz pobavil. „Já bych bez jakékoli ironie řekl tazateli, že mu ten účes opravdu, ale opravdu sluší. A opakuji, není to ironie, mně se ten účes opravdu líbil,“ reagoval Zeman na Feriho účes.

Později se ovšem kriticky vrátil k původní otázce a narážce na Feriho narozeniny. „Milý pane, až něco v životě dokážete a až budete mít za sebou výsledky své práce, a já uznávám, že v 19 letech to téměř není možné, tak velice rád převezmu záštitu nad vašimi narozeninami, přibližně v době, kdy vám bude 90 let a mně tedy 140,“ okomentoval Zeman.

Video Dotaz Dominika Feriho Miloši Zemanovi - Blesk TV
Video se připravuje ...

Narozeninová oslava za 71 let

Prezidentova ironická odpověď našla okamžitou odezvu na sociálních sítích. „Miloš Zeman mi pochválil účes a Mr. Smršín zpunktoval narozeninovou oslavu. Vemte si volno z práce a nic si neplánujte. Podle zájmu se bude konat buď v Lucerně, nebo na Letný,“ uvedl na Facebooku Dominik Feri k události naplánované na 11. července 2086 od 14 hodin. Účast přislíbilo již více než 1200 lidí.

Devatenáctiletý teplický radní Dominik Feri se stal po svém dotazu prezidentu Zemanovi hvězdou Facebooku. V dobrém i ve zlém. Devatenáctiletý teplický radní Dominik Feri se stal po svém dotazu prezidentu Zemanovi hvězdou Facebooku. V dobrém i ve zlém. | Facebook

Ozvali se i rasisté

Kromě recesistů se však do radního pustili i rasisté. Na Facebooku se objevily na adresu mladého politika označení jako "chitrák" (to není překlep – pozn. redakce), „opice“ či „cerny kokot muslimsky hajzel cerny“.

Samotný Feri tyto příspěvky sdílel s poznámkou „Koukám, že vše je, jak má být.“

brum ( 29. listopadu 2015 03:55 )

Co tě vede k domněnce,že není jak "každej jinej"? Jedině snad to,že je ještě větší exot,než jsme čekali! Takového radního opravdu,ale opravdu nezávidím!

123automobil ( 31. října 2015 08:36 )

buban ( 27. října 2015 17:15 )

To už občané Teplic nevěděli, co roupama, tak si tam do vedení města zvolili tuto přiblblou opici?

avina ( 27. října 2015 14:41 )

Dominik Feri- pracuje jako radní, studuje VŠ....jak pomůže sám svým předkům, opičák?!

meandr ( 27. října 2015 13:47 )

Bordel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa