Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Petra Paroubková už zas překládá! S firmou sekla kvůli nemoci

Autor: vr, rc - 
4. října 2015
05:27

Petra Paroubková (46), manželka expremiéra Jiřího Paroubka (63), už je zase jen překladatelkou. S firmou sekla kvůli nemoci.

Před osmi lety byla Petra Paroubková Petrou Kováčovou a živila se jako tlumočnice a překladatelka. Díky této profesi také poznala tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, který byl v té době ještě ženatý, ale se svou manželkou se později rozvedl a začal vztah s ní.

Mezitím se Petra stala manželkou, matkou dcery Margarity a také se vrhla do podnikání. Stala se spolumajitelkou nakladatelství Columbus. Jenže svůj podíl ve firmě nedávno prodala a vrátila se ke kořenům. Nyní překládá anglické, ruské a řecké texty.

„Kvůli zdravotní situaci jsem od února na dlouhodobé zdravotní dovolené. Nemohla jsem se firmě plně věnovat,“ řekla deníku Aha! Petra.

Manželka expremiéra v únoru prodělala krvácení do mozkové pleny a strávila 2,5 týdne v nemocnici. Příčina krvácení je vzhledem k věku a životnímu stylu záhadou. Petru však po incidentu stále trápí krátkodobá paměť, a tak ji musí neustále trénovat.

„Musím paměť cvičit. Učím se zpaměti telefonní čísla, snažím se dělat sudoku a křížovky. Píšu si seznamy, abych na něco nezapomněla. S překládáním problém nemám, to je dovednost, kterou jsem měla dobře natrénovanou předtím, než jsem onemocněla,“ tvrdí deníku Aha! Paroubková.

217radi ( 4. října 2015 18:51 )

Ja Petře držím palce! Ať zdravicko slouží !! Je tady ještě její dcerka která ji bude hodně dlouho potřebovat!

trhnisinadledvinkou ( 4. října 2015 12:52 )

joudajoudovy ( 4. října 2015 10:50 )

blivaci! a proc, uz zase preklada, s vykricnikem? jestli nekdo pracuje ve sve firme nebo u zamestnavatele, je to lepsi nez cely zivot cekat na drobky od bozskeho tatika kaji, v 41.letech si udelat rekvalifikaci na kosmeticku a prezentovat se samopalem.

honza54.. ( 4. října 2015 10:46 )

dokonce už zase souloží, ale Jirkovi to ještě neřekla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa