Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Že Merkelová nezvedla premiérovi telefon? Lež, tvrdí Chovanec

Autor: val - 
1. října 2015
21:05

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) tvrdí, že vztahy České republiky s Německem neochladly, jak se objevilo v médiích. Není prý ani pravda, že by kancléřka Merkelová nezvedala premiérovi Sobotkovi telefon, neboť se prý o takový telefonát vůbec nepokoušel.

„Ptal jsem se pana premiéra Sobotky, jestli opravdu volal paní Merkelové, ale on jí nevolal,“ odmítl Chovanec spekulace.

Podle něj není pravda, že by kvůli odmítavému postoji české vlády ke kvótám ochladly vztahy s Německem. „Nemyslím si, že naše vztahy s Německem ochladly. Německo dneska řeší obrovský problém. My bychom mu rádi pomohli, ale obáváme se, že cesta, na kterou se vydali, tím řešením není,“ řekl.

Podle čtvrtečních Hospodářských novin prý právě Chovanec napomohl svými ostrými výroky k prohloubení údajné propasti mezi oběma zeměmi, když prý na jednání unijních ministrů vnitra vykřikoval, že jde o „nový Mnichov“.

Rozhádat se s Němci by byla cesta do pekel

Chovanec to odmítá. „Nikdy jsem nevykřikoval o Mnichovu, já jsem velmi důrazně partnerům říkal to, co říkám tady ve sněmovně, mluvím úplně stejně. To, že mají někteří problém, že se v Evropě mluví v jakýchsi schématech politické korektnosti, tzn. že je snaha neříct nic, tak si myslím, že je potřeba tu taktiku změnit a říkat si věci na rovinu,“ dodal.

Rozhádat se s Němci by podle něj byla cesta do pekel. Zároveň by ale Česká republika měla sebevědomě říkat svůj názor.

borjar ( 2. října 2015 01:24 )

Ten Chovanec opět vepřovatí . žere,žere a potom zase sere,sere.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa