Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Uprchlíci u Libavé? Vojáci cvičně stavějí humanitární tábor pro 450 lidí

Autor: val - 
23. září 2015
16:00

Bez předchozího ohlášení zavelel generální štáb ve středu ráno k bleskovému cvičení. Vojáci mají ve výcvikovém prostoru v Libavé postavit humanitární tábor pro 450 lidí. O cvičení informoval ministr obrany Martin Stropnický (ANO), který zdůraznil, že se jedná o preventivní záležitost.

„Ráno vyhlásil pan generál Bečvář tuto akci, bez avíza, jako i test určité pohotovosti v reakci. Tábor musí být postaven do 72 hodin, budou jej stavět ženisté z Olomouce ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá,“ informoval Stropnický.

Vojáci mají na vybudování tábora 72 hodin. Hotový by měl být nejpozději v pátek kolem 15. hodiny. Stropnický si jej osobně přijede prohlédnout. „Bude to humanitární tábor pro 450 lidí, který bude kompletně vybavený, bude tam elektřina, bude tam sociální zařízení, budou tam potraviny, bude se tam vařit, bude tam lékařská služba,“ popsal. 

Jedná se podle něj o určitý trénink na případnou situaci, kdy by Česká republika musela čelit větší migrační vlně. Připustil, že takový případ není vyloučený, ale zatím nejsou informace, že by se k něčemu podobnému schylovalo.

Zatím ministr neupřesnil, do kdy bude tábor na místě stát, odmítl ale, že by se do něj měli začít stěhovat migranti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa