Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kvóty i pro Ukrajince? Zeman blábolí, navezl se Korte do prezidenta

Daniel Korte se trefoval do prezidenta Zemana.
 (Autor: ČTK)
Autor: Zuzana Štíchová - 
17. září 2015
12:35

Slova prezidenta Zemana o tom, že by do kvót měli být mezi uprchlíky započítáni i Ukrajinci, kteří do Česka proudí, vyvolala na půdě Poslanecké sněmovny rozporuplné reakce. Nejostřeji proti prezidentovi vystoupil Daniel Korte (TOP 09), podle něhož Miloš Zeman blábolí. Naopak na stranu hlavy státu se postavili komunisté, lidovci i Úsvit.

„Bláboly toho člověka nebudu komentovat, to nemá žádný smysl,“ tak odpověděl člen sněmovního bezpečnostního výboru Daniel Korte (TOP 09) na otázku Blesku, co na prezidentova slova říká. Korte zároveň podpořil vládní snahy o odmítnutí povinných kvót na přerozdělování uprchlíků. „Je zaženeme za ostnatý drát a tam je budeme hlídat, aby náhodou do toho Německa neutekli?“ kroutí hlavou nad snahami Evropské komise Korte.

Předseda druhé z pravicových opozičních stran Petr Fiala (ODS) prezidentův výrok nechápe. „Já odmítám jakoukoliv debatu o kvótách, nevím, proč se do toho pan prezident zapojuje. Uvědomme si, že ukrajinští občané přicházejí na naše území dlouhodobě, takže s nimi není žádný problém. Ta debata je nesmyslná,“ řekl Fiala.

Podporu našel Miloš Zeman naopak u předsedy Výboru pro evropské záležitosti Ondřeje Benešíka (KDU-ČSL). Podle něj je přirozené, že by Ukrajinci měli být mezi uprchlíky počítáni. „V rámci dobrovolného přijímání uprchlíků ano, určitě,“ komentoval výrok Benešík.

„To v každém případě,“ souhlasí i předseda komunistů Vojtěch Filip s tím, že Ukrajinci jsou u nás druhou nejpočetnější komunitou po Slovácích. „Na Ukrajině – ty podmínky dneska jsou velmi složité, je tam válečná zóna. V tomto směru by se měli započítat,“ myslí si i místopředseda Úsvitu Marek Černoch.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 18. září 2015 08:19 )

Lituji, ale Zeman má pravdu. Přistěhovalec jako přistěhovalec, takže je jedno jestli je z USA nebo Rodhesie

vvogh.t ( 17. září 2015 16:30 )

Lidičky prosimvás přiveďte mi aspoň jednoho člobrdíka kterej volil tohoto debila

tggb ( 17. září 2015 16:28 )

co je z TOP 09 a z ODS to vždycky smrdí, a tentokrát slovutnému poslanci nevyšel z hrdla zpěv, ale obyčejný řídký ho.vna, jinak také sr.ački

hejhej ( 17. září 2015 12:53 )

Korte je stejný blábola jak jeho předseda TOP09. Prezident má pravdu. Imigrant je milejší z Ukrajiny, než podvodný ze " Sýrie". Ukázka na maďarských hranicích ukázala, že to nejsou uprchlíci před válkou, ale násilnícké, arogantní individua,extrémisté. Jen debil může věřit pohádkám . Korte je stejný blb jako Diensbier

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa