Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Panáka s Číňany musel odmítnout. Němeček se zotavuje po prasklém vředu

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD)
Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD)  (Autor: Blesk - David Vaníček)
Autor: dv - 
6. září 2015
18:45

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se už několikátý měsíc zotavuje z prasklého vředu, který ho dostal do nemocnice. Přísnou dietu včetně abstinence už sice může lehce porušovat, hostitelům při pobytu v Číně ale přece jen musel některá omezení vysvětlovat.

„Už mohu jednu kávu denně a víno mi striktně taky nezakázali,“ usmíval se ministr po návratu z Číny, kde ho při slavnostních obědech a jednáních z každé strany lákali na ostré jídlo i tvrdší pití na zažívání. Tomu se ale musel vyhnout.

„Přece jen na tu životosprávu nemůžu kašlat, já myslím, že se neurazili. Já jsem jim to vysvětlil a Číňané berou zdraví jako klíčovou hodnotu a rozumí tomu, jen je třeba jim to vysvětlit,“ popsal Němeček.

Po několika měsících, kdy nemohl pít nic jiného než jen čistou vodu, označil svůj zdravotní stav za stabilizovaný. „Snažím se nějaký pravidelnější režim udržovat, teď to s tím časovým posunem nebylo úplně jednoduché, ale věřím, že v Česku se zase vrátím do pevného režimu.“

milosuvadvokat ( 7. září 2015 01:23 )

klonaku , pis aspon bez preklepu

milosuvadvokat ( 7. září 2015 01:05 )

tvrdik omlel pred odletem , nemecek ma vred , milos ma hulku , je to supr vyprava snad si brozova a mynar aspon dali do sosacku

milosuvadvokat ( 7. září 2015 01:00 )

milosek taky jsite nepil a tak byli dva

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa