Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Strojvůdci ze Studénky pošle ministr Ťok desítky tisíc. A s Twitterem skoncoval

Autor: Jan Kálal - 
28. července 2015
15:40

Desítky tisíc pošle ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) strojvůdci Janu Černému, který přišel při tragédii ve Studénce o nohu. A který svojí rychlou reakcí zabránil tomu, aby železniční neštěstí mělo ještě větší rozměr. Ťok to uvedl ve Studiu Blesk, kde zároveň přiznal, že po vlastním zkratkovitém vyjádření na Twitteru se sociálními sítěmi skoncoval.

„Zjistil jsem, že takto starý chlap, jako jsem já, pravděpodobně není velkým přítelem s těmito elektronickými médii. Nemyslím si, že je důležité, abych soutěžil se svými kolegy z vlády o to, kdo bude na Twitteru populárnější a bude tam mít víc vtipných poznámek,“ zmínil ministr dopravy. Minulý týden musel totiž mírnit bouři po vyjádření, kdy nehodu ve Studénce označil za „zákon schválnosti“ a řešil především zpoždění vlaku.

„Nevynadal jsem si. Říkal jsem si, že jsem byl velmi nezkušený uživatel Twitteru, protože jsem reagoval velmi rychle na informace, které jsem měl. První informace zmiňovaly, že se střetl kamion s vlakem a že cesta bude neprůjezdná. Volal mi to šéf Správy železniční dopravní cesty, který se mi tím omlouval, že nemůžeme projet. Vůbec jsem si nebyl vědom, jaký rozsah tragédie to je,“ připustil Ťok. Tak prý zjistil, jak můžou být sociální sítě nebezpečné.

Se strojvůdcem Janem Černým plánuje ministr dopravy setkání, ale nechce ho uspěchat. „To poslední, co lidé potřebují po takové tragédii, je, aby je obklopovali politici a chodili se s nimi fotit,“ zmínil, a dále dodal: „Jsem připraven významně přispět na účet, který jeho kolegové založili. Tímto mu do budoucna pomůžu víc, než kdybych se s ním jen potkal. Budou to určitě desítky tisíc.“

Video Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) ve Studiu Blesk - Jan Kálal, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Podívejte se na Studio Blesk s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO). Dozvíte se například, jak chce pokutovat řidiče, kteří vjedou na přejezd na červenou.

Ministr Ťok zároveň hodinu odpovídal čtenářům Blesk.cz v chatu. Odpověděl na více než 50 konkrétních dotazů především ohledně výstavby nových dálničních úseků v Česku.

petram11 ( 29. července 2015 11:27 )

Zřejmě ANO

zelena.karkulka ( 28. července 2015 21:45 )

 Kdyby radši držel tlamu,těch pár tisíc ho nevytrhne

buban ( 28. července 2015 20:17 )

Vy jste mu na to skočil?

petram11 ( 28. července 2015 18:57 )

By mě také zajímalo, kdo mu dělá (dělal) Twitter. Protože když se jeho první hláška objevila, Twitter už byl informacemi o Studénce plnej (a nejen Twitter). Takže kecy o tom, že byl zbrklej, jaksi neberu.

buban ( 28. července 2015 18:36 )

Desítky tisíc-to je takové alibistické gesto nýmanda momentálně v ministerském křesle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa