Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ministr dopravy hledá nejhorší silnici v Česku: Čtenáři, posílejte své fotky!

Autor: poe - 
2. února 2015
05:00

Kde jsou nejhorší silnice v České republice? To se kvůli opravám rozhodl zjistit ministr dopravy Dan Ťok (55, za ANO). Blesk proto vyzývá: Popište a nafoťte, kde podle vás nejhorší silnice jsou, a my je ministrovi ukážeme, aby je nechal opravit.

Co ministra k nápadu vyzvat řidiče, aby mu poslali ty nejhorší silniční úseky, vedlo? „Z vlastní zkušenosti vím, že v Česku máme řadu dobrých silnic, ale je stále i dost těch, které jsou v mizerném stavu, a já bych s tím rád něco udělal,“ řekl Blesku Ťok a svěřil se, že jako ministr by rád docítil toho, aby lidé poznali, že ministerstvo je tu skutečně pro ně. „Silnice a dálnice přece udržujeme a opravujeme pro lidi, ne proto, abychom za každou cenu jen někde utratili peníze,“ vysvětlil šéf dopravy.

Blesk proto vyzývá: Víte o nějaké podle vás nejhorší silnici, nebo úseku dálnice, které by si zasloužily opravit? Dejte nám vědět. Své fotky posílejte na tip@blesk.cz!

Informace, tedy místo, popis a fotografii, zašlete na: tip@blesk.cz. Z došlých tipů redakce vybere pět nejhorších úseků a předá je ministrovi dopravy, aby je prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nechal opravit.

Jedinou podmínkou celé výzvy je, že musí jít o silnice I. třídy, rychlostní silnice a dálnice, které má v kompetenci ŘSD, tedy ministerstvo dopravy. Pokud vás ale trápí i stav některé krajské silnice (II. a III. třídy), můžete své tipy poslat také, ministerstvo je předá příslušným krajům. Kraje totiž dostaly letos 4,6 miliardy korun, které jsou určeny právě na opravy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 2. února 2015 11:31 )

Hledejme raději nejhorší ministry dopravy v Česku. To půjde lépe a rychleji.

aronak ( 2. února 2015 10:38 )

Když jsem viděla mapu plánovaných oprav dálnic na letošní rok, tak jsem se musela smát. Taková "rychlost" pár kilometrů (jeden úsek ani ne kilometr) za rok na celou republiku, to je opravdu světové prvenství. A silnice se opravují tím stylem, že na jaře a v létě se nic neděje a když začíná zima (protože jsou na to peníze až v tuto dobu), tak se to zaplácá a na jaře po prvních deštích je to v takovém (nebo horším stavu) než to bylo před rokem.

dfghjk ( 2. února 2015 10:25 )

Tůdle blesku, snad si nemyslíš, že ti někdo věří, že ministr čeká na tvoje fotky a návrhy! Už to vidím, jak mu to neseš a na schodech ministerstva tě slušně pošle jeho mluvčí do řitě!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa