Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hamáček poslal 10 tisíc seniorům: Odpustek za slivovici

Autor: jad, fab - 
17. července 2015
06:01

Jen dva panáky slivovice, ale co udělají radosti! Šéf sněmovny Jan Hamáček (36, ČSSD) je vypil a šel řídit schůzi. Po směšném drmolení se omluvil a jako vykoupení poslal 10 tisíc korun hospicu ve středočeských Čerčanech.

O tomto zařízení, kde v důstojných podmínkách dožívají staří lidé, psal několikrát i Blesk v seriálu Srdce pro vás. Proč si Hamáček pro své odpustkové gesto vybral právě hospic Dobrého pastýře?

„Je z mého volebního obvodu. Znám ho a vím, že velmi dobře funguje,” vysvětlil poslanec Aktuálně.cz. Dlužno říci, že se za svůj hřích příliš nepotrestal, 10 tisíc je při jeho téměř stošedesátitisícovém platu jen almužna...

V hospicu přesto dar zrozený ze slivovice přivítali: „Peníze od pana Hamáčka dorazily na náš transparentní účet v pondělí. Použijeme je přesně v souladu s tím, proč jsme tento účet založili, tzn. jedině na podporu našeho zařízení,“ řekl Blesku ředitel hospicu Jiří Krejčí. Za peníze předsedy Poslanecké sněmovny pořídí léky a zdravotnický materiál.

Hamáček doplatil na protialkoholní tažení ve sněmovně, na kterém se paradoxně sám podílel. V březnu loňského roku dokonce konstatoval, že se tu „nesmí během jednání konzumovat alkohol. Tentokrát však podlehl, jak sám konstatoval, okolnostem. Šlo prý o kombinaci alkoholu, únavy a prášků.

ivoadler ( 17. července 2015 09:03 )

V práci by se chlastat nemělo. Ale chlastá se. Možná, kdyby se ožrali všichni poslanci, tak by se odstranil nejeden názorový rozdíl. Pokud chlast nikoho neohrožuje na životě, tak bych ho tak nezatracoval. Alkohol má i pozitivní stránky. Jinak by lidi už tisíce let nechlastali.

prycsvladou ( 17. července 2015 07:07 )

 to muselo byt vic jak dva panaky slivovice.ze dvou panaku drmoli akorat stare báby

prycsvladou ( 17. července 2015 07:05 )

 at jde do prde-le,jsou to pro nej drobné a normální člověk kdyby v praci chlastal tak uz je na pracaku,takove ozralecke prasata platíme z nasich daní.ho-vno delaji a jeste v praci chlastaji za nehorazne prachy

havran2 ( 17. července 2015 06:47 )

PRO NĚHO JE 10 000 kč JAK 5 kč PRO JINÉ OBYČEJNÉ LIDI!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa