Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bramboračka a bu-bu-bu. Klaus smetl summit o Řecku a žene zemi z eurozóny

Bývalý prezident Václav Klaus by Řecko viděl nejraději mimo eurozónu
Bývalý prezident Václav Klaus by Řecko viděl nejraději mimo eurozónu  (Autor: Ladislav Křivan)
Autor: kal - 
8. července 2015
18:25

Další peníze pro Řecko znamenají jenom prodlužování nekončící krize. Myslí si to bývalý prezident Václav Klaus, který to uvedl ve 20 minutách Radiožurnálu. Klaus má předem jasno i o výsledcích summitu, který unijní lídry čeká v neděli a ke kterému politické špičky vzhlíží s napětím. „Bude to bramboračka,“ míní s tím, že Řekové další půjčku nakonec dostanou.

„Summit bude takové rétorické cvičení, nic významného od něj neočekávám,“ je přesvědčený Klaus. Podle něj půjde o silácké promluvy „z jedné, druhé, třetí, čtvrté strany“. Čeká také vyhrožování Řecku, ale zároveň sliby ve stylu: „Nebojte se, my vám ještě pomůžeme, abyste mohli splatit jednu další půjčku, která má být splatná.“

Bývalý český prezident už ví i to, jestli zadlužení Řekové dostanou další peníze, o které požádali. „Stoprocentně. Bude se dělat bu-bu-bu. Bude se říkat, že už naposledy,“ zmínil s tím, že výsledek bude ale pro zemi a lidi, kteří v ní žijí, tragédií.

null:gallery:false:false:false

Klaus: Řecko v eurozóně, to je nikdy nekončící krize

„To, že Řekové dostanou další úvěr, způsobí to, že Řecko bude dále v nekonečné a nikdy nekončící krizi. Čím více peněz se bude Řecku takto dávat, a naopak Řecko bude v eurozóně drženo za každou cenu, tím větší problém pro Řecko,“ zmínil.

Klaus by vládě Alexise Tsiprase na místě Bruselu peníze snad i půjčil, Řecko by ale předtím muselo nejdřív odstoupit od eura. „Řecko nemělo být nikdy do eurozóny přijato. Nikdy nemělo být lákáno, aby do ní vstoupilo. Mělo si žít ve svém stylu, na který bylo desetiletí nebo staletí navyklé,“ dodal Klaus. Euro je pro Řeky podle něj svěrací kazajkou.

tgbb. ( 9. července 2015 16:19 )

Máme nejhorší vládu od r.1918. Sralbotkova pakáž nás vleče řeckou cestou.

kukuku ( 8. července 2015 21:25 )

Klaus už dokvičel.

handgood ( 8. července 2015 20:58 )

Takhle to vidím i já a nejsem ani profesor, ani exprezident, a hlavně se tak hloupě nesměji. On se sice má proč a čemu smát.... Vydrbal s národem, a do konce života má vystaráno.

sakajeva ( 8. července 2015 20:10 )

Obávám se, že Klaus bude mít zase pravdu, ostatně jako vždy.

tgbb. ( 8. července 2015 19:37 )

Lůza kvičí, ale na jeho slova dojde. A Trojprase s tím počítá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa