Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemana vedro nezastavilo. V květovaných bermudách vyplul na rybník

Autor: simao, čad - 
2. července 2015
13:47

Teploty se šplhají ke třicítce a dovolenkující prezident Zeman konečně vyrazil k vodě. Oblékl ležérní šedé triko, modrozelené bermudy, před úpalem ho chránila čepice s nápisem "Rebel". A s pádly v rukách se vydal ke břehu na svou tradiční plavbu člunem po rybníku.

Ani vedro, které dorazilo do Česka (o víkendu má být až 36 °C), nezastavilo prezidenta Zemana, aby vytáhl člun a vydal se na jeden ze svých nejsportovnějších výkonů v roce. Během své dovolené vyrazil prezident a kapitán jednočlenné posádky na rybník.

Jde již o tradiční podívanou. Zeman brázdil vody Veselského rybníka, který má rozlohu zhruba 90 hektarů, loni i předloni. Ani tentokrát nemohl chybět gumový člun, který mu přinesli jeho bodyguardi. Jeden z nich pak Zemana doprovodil z chalupy na břeh, prezident přitom využil pádla jako trekingové hole. 

„Je to každoroční obřad, kterého se nevzdám do konce svého života. I kdybych už byl o berlích, tak ty berle odložím, někdo mě naloží do člunu, třeba moje žena a já hezky poplavu,“ řekl Zeman před vyplutím reportérovi Blesk.cz. Vzhledem k teplému počasí nevyloučil ani případné vykoupání v rybníce. „Víte, že možná jo? O tom přemýšlím. Podle toho, jak bude teplá voda,“ uvedl však prezident.

Video Prezident Zeman na rybníce - Jiří Čada, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Outfit doladil rebelskou čepicí

Obvyklý je i Zemanův ležérní vodácký úbor. K šedému triku s límečkem Zeman vytáhl ze skříně na chalupě na Vysočině modro-zelené bermudy s květovaným vzorem. Na nohou pak měl gumové boty do vody. Outfit "doladil" zelenou čepicí s nápisem Rebel Beer.

Prezidentská ochranka pak Zemanovi opět přistavila žluto-modrý nafukovací člun Challenger (v překladu Vyzyvatel). „Ještě to otočte! Dejte tu loď kousek dál, tady ten beton klouže,“ dirigoval Zeman své bodyguardy při nástupu do člunu. Když prezidentovi pomohli na "palubu", mohl Zeman na své "jachtě" vyrazit spokojeně brázdit důvěrně známé vody. Jako obvykle vleže. Za prezidentem pak do většího žlutého člunu naskákala čtyřčlenná posádka z řad ochranky a vydala se i na rybníku dohlížet na prezidentovu bezpečnost.

topirtovis ( 6. července 2015 11:44 )

Žijeme ve státě Švejků. Po shlédnutí videa s panem prezidentem a jeho bodygárdama na nafukovacích člunech, nepochopím jestli byli u pana prezidenta, aby mu pomáhali do vody nebo mu dělali ochranku. Je to v jádru smutné, ale hlídat osobnost jako je prezident republiky na hluboké vodě v nafukovacích člunech a bez záchranných vest, kterou neměl ani pan prezident je přinejmenším hazard. Páni novináři, kteří stáli u rybníka měli při čekání hodně rozpálené hlavy od slunce, že se ptali na nesmysly. Nikoho z nich nenapadlo aby ukázali záchranné vesty a proč všichni včetně bodygardů jeli na nafukovacích člunech, které jsou lehce POTOPITELNÉ?

zauber ( 2. července 2015 19:23 )

Ty ***e úchylnej tebe tak dostat do ruky, tak tě zkopu do kulata.

otylie.z.bolivie ( 2. července 2015 19:18 )

Mám pocit, že si z nás pan prezident dělá srandu. Já bych mu raději koupila vor.

honza54.. ( 2. července 2015 17:56 )

to jsem udělal už sedmkrát a vždycky to dopadlo stejně

zauber ( 2. července 2015 17:52 )

Tak proč tenhle nick nezrušíš a nedáš si jiný?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa