Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dárky pro vlivnou Nagyovou: Kožíšek od Diora za půl milionu! Kdo byl tak štědrý?

Autor: red, dv - 
16. června 2015
13:51

Ženu kabelkou v ceně limuzíny neurazíš, zvlášť pokud je to žena intimně i pracovně blízká premiéru republiky… Portál Lidovky.cz zveřejnil seznam lidí, kteří obdarovávali vlivnou šéfku kabinetu tehdejšího předsedy vlády Petra Nečase (ODS) Janu Nagyovou, dnes Nečasovou. V seznamu dominují hodinky Cartier za 803 tisíc!

Jedenáct lidí, desítky kusů luxusního zboží. Tak vypadá seznam darů a dárců, který Lidovky získaly z policejních dokumentů. Bývalí ministři, členové dozorčích rad, mocní podnikatelé – ti všichni věnovali Nagyové zboží, které by si z platu vládní úřednice (i přes pěkné odměny) dovolit nemohla.

Exministři nakupují u Diora

Bývalý šéf rezortu životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS), exposlanec a podnikatel, dal Nagyové kabelku „Lady Dior“ za 210 tisíc korun. Exministr průmyslu a obchodu Fischerovy úřednické vlády Vladimír Tošovský, později předseda představenstva ČEPS, ocenil lásku Nagyové k Dioru na 180 tisíc, také formou kabelky.

 

Manželé Nečasovi. Paní Jana měla na úřadě vlády silné slovo. A ráda dostávala dárky. Manželé Nečasovi. Paní Jana měla na úřadě vlády silné slovo. A ráda dostávala dárky. | Foto: Z. Pecák, L. Křivan

Energetičtí hráči věděli, kam zajít v Pařížské…

Také vlivní muži z energetického byznysu nakupovali v Pařížské, aby potěšili ženu, jejíž slovo mělo ve Strakově akademii váhu. Člen dozorčí rady Severočeských dolů Ivan Lapin neurazil Nagyovou prstenem od Cartiera za 215 tisíc, generální ředitel a předseda představenstva ČEZu Daniel Beneš ji oblékl od hlavy až k patě: Tři kabelky, oděvy a šála od Diora celkem za 343 100 korun. A Daniel Křetínský (spolumajitel Sparty, jeden ze tří vlastníků Energetického a průmyslového holdingu a majitel vydavatelství CZECH NEWS CENTER) poslal Nagyové náhrdelníky za celkem 508 tisíc. Křetínský se jako jeden z mála zmíněných k dárkům přiznal a Nagyovou obdaroval i po jejím zatčení.

 

Luxus za cenu limuzíny. Hodinky od značky Cartier, které Nagyová dostala, stály přes 800 tisíc korun. Foto je ilustrační. Luxus za cenu limuzíny. Hodinky od značky Cartier, které Nagyová dostala, stály přes 800 tisíc korun. Foto je ilustrační. | Cartier US

Bílé zlato pro Janu

To bývalý šéf pozemkového úřadu Petr Šťovíček nechal výběr modelů na Nagyové. Věnoval jí dárkový certifikát na 218 tisíc, doručit jej ale podle policie měl lobbista Ivo Rittig, píší Lidovky. Tehdy ještě premiérova utajená milenka použila voucher na náušnice Cartier a Šťovíček přidal ještě prsten z bílého zlata za 602 tisíc. Právník Karel Muzikář koupil šperky, kožich a „hadříky“ od Diora za 619 700 korun. Mezi dárci jsou i utajené osoby, mají pouze čísla 1–3. Od nich Nagyová obdržela hodinky Cartier Watch Tank Anglaise za 803 tisíc! Také náhrdelník Cartier v hodnotě 780 tisíc a další, „levnější“ hodinky za 147 tisíc korun.

 

Jana Nečasová po začátku hlavního líčení ve své kauze. Kabelky má ráda. Jana Nečasová po začátku hlavního líčení ve své kauze. Kabelky má ráda. | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

Ďábel nosí Pradu?

Lobbista a předseda dozorčí rady Škody Praha Vladimír Johanes také nešetřil. Perly, kožichy od Diora, hodinky, boty od Prady… Dárky celkem za 2 497 650 tisíc. A také módní návrhářka Beata Rajská přispěchala s pozornostmi. Nagyové ale nevěnovala své modely, nýbrž ty od Diora (bunda, pulovr, kožená sukně…) a náramek od Cartiera. Cena? 1 281 000. A exředitel pražského dopravního podniku Martin Horák poslal šéfce Nečasovy kanceláře hodinky a náhrdeník od Cartiera za 676 tisíc. Lidovkám ale tvrdil, že jí poslal jen šampaňské. „To bylo k narozeninám. A proč jsem tam byl, to je z jednoduchého důvodu. Byl jsem u ní na návštěvě v ten den, kdy ji potom zatýkali a vzali jí diář,“ vysvětluje si Horák důvod, proč figuruje v seznamu dárců.

 

tarka ( 17. srpna 2015 00:00 )

když vidím tuhle dvojku, tak se mi chce zvracet, chamtivá Nagyová, jdoucí přes mrtvoly a slabošský ubožák Nečas, který vyřvával, že jeho vláda je vládou rozpočtové rozpočtové odpovědnosti, vládou práva a boje proti korupci. Přitom si dlouhé roky už jako ministr práce a sociálních věcí, o letech na úřadu vlády ani nemluvě, platil nehoráznými částkami svoji souložnici z peněz daňových poplatníků. V životě mi nebylo z nikoho tak zle, jako z tohoto ubožáka, prý hluboce věřícího katolíka...v životě jsem nikým tak nepohrdala, jako tímto póvlem...

salto ( 18. června 2015 11:47 )

Kolik dal důchodcům Kalousek?

tgbb. ( 17. června 2015 13:36 )

Dobrá sr@čka pro lůzu. Řeší se nějaká kabelka, nějaký kožíšek jedné ... jen proto, aby se odvedla pozornost od 5 miliard, které vládnoucí ČSSD přiklepla Babišovi, přičemž důchodců plivli sotva třetinu toho, co dostal tenhle soudruh (rozhodnutím soudu prý byl jako estébák neškodný, jen jim chodil pro pivo )

ellenic ( 16. června 2015 20:46 )

Ani veledary od těch, co potřebovali přízeň Nečase, kterou madames nejspíše zajišťovala z ní nemohou udělat dobrého člověka . Je to nanyna a tou už zůstane . Její pravý charakter se ukázal, když byly zveřejněny odposlechy, jak ta se tam vyjadřovala. Hnusný slovník a to chtěla dělat poradkyni lidem s problémy. Zrovna ona. Ta nesahá Radce Nečasevé ani po kotníky a Nečas to má teď asi už na doživotí, ženskou s tak pokleslým morálním profilem .

suov ( 16. června 2015 19:05 )

Proč se policie a statní zástupci nepostarají udělat pořádek v justici, pořád se jím přidává, ale spravedlivé rozsudky nikde, co s tím uděláte?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa