Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stropnický: Nechci dělat Ramba, ale ohrožení patří k funkci

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) nechce dělat Ramba, ale ohrožení podle něj patří k funkci.
Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) nechce dělat Ramba, ale ohrožení podle něj patří k funkci.  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: kal - 
16. června 2015
12:20

Osamělý bojovník, který čelí obrovské přesile, a přesto vychází z bojů vítězně. To je fiktivní hrdina John Rambo, kterému na filmovém plátně propůjčil tělo hollywoodský herec Sylvester Stallone. Postavu Ramba teď vzpomněl i český herec, ministr obrany Martin Stropnický (ANO). V rozhovoru pro DVTV v souvislosti se žhářským útokem na svůj dům uvedl, že on ostříleného svalovce dělat nechce. Jistá míra ohrožení prý ale k jeho práci patří.

Minulý víkend přiletěly na dům ministra obrany čtyři zápalné lahve. Stropnický ani jeho manželka Veronika Žilková tou dobou sice nebyli doma, útok ale probudil syna. Ministr už dříve naznačil, že lahve směřovaly na dětské pokoje. A i když nikoho nezranily, útok prošetřuje policie a Stropnický i s rodinou mají zesílenou ochranku.

Teď se ministr k incidentu vrátil, několik podrobností řekl v rozhovoru pro DVTV. Už má za sebou například pohovor na kriminálce, na který předtím ve svém programu nenašel čas. Popsal i to, jak moc se změnila bezpečnostní opatření u něj a jeho blízkých.

„Předtím to bylo na spodní hranici intenzity. To znamená ta nejběžnější péče. Teď je to víc. Bydlíme tak, že dům je takový periferní domek, pražský, kde si stoupnete na špičky a už vidíte přes plot. Dost obtížně se to hlídá, což ochrance nezávidím. Teď je to v úplně jiném režimu,“ popsal ministr obrany.

Krátce si také zaspekuloval, kdo na něj mohl mít spadeno. „Když se podívám, jak se radikalizuje internet – i některé mediální výstupy, tak si přece jenom říkám, že můžu iritovat nějaké lidi svými proaliančními postoji,“ naznačil linku směřující k odpůrcům NATO.

Několika lidem jsem překazil kariéru, řekl ministr

Ministr přidal ale i další dvě možnosti. „Několika lidem jsem trošku zkazil kariéru. Už nedělají na ministerstvu nebo ani v armádě nemají extra perspektivu, o které si mysleli, že ji budou mít,“ zmínil a dodal: „Může to být klasika, že je to takový ten labilní pošetilec.“

„Nechci dělat Ramba, ale trocha ohrožení k této funkci patří,“ připojil ministr obrany, který i v nové funkci zvládl odehrát několik dílů v televizní kriminálce.

zauber ( 16. června 2015 18:49 )

Kuňa, čumím jako blbej. Vona, ta podoba tam fakticky je! Ministr je fakt jako Rambo. Okamžitě vyslat na Islámský stát, anebo alespoň do Afganistánu.

porosenko ( 16. června 2015 14:29 )

Staré Verče bouchly baterky v robertku a hérec se z toho posral strachy.A co on má společného s Rambem?Vypadá jako by žral kobylky.Sláva Rusku,sláva Vladimíru Putinovi.

fandahrubes ( 16. června 2015 13:51 )

majojo ( 16. června 2015 13:01 )

Probůh,tak se do toho svýho zkurvenýho Ruska odstěhuj, tady vyžíráš už x let. A žiješ si s podporou tak, jak by se ti tam ani nesnilo.

majojo ( 16. června 2015 12:57 )

Stropnickej, prosím, udělej Ramba, aspoň jednou jedinkrát, ASPOŇ NA MINUTU!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa