Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zemana v jižních Čechách vypískali a vytroubili, tak zašel na pivo přímo do pivovaru

Autor: simao, hra, ČTK - 
1. června 2015
16:32

Směr jižní Čechy nabral dnes prezident Zeman i s první dámou Ivanou a zahájil tak svou další třídenní návštěvu jednoho z českých krajů. „Zeman v Zimolánech, trubte na poplach,“ vítal přitom hlavu státu transparent jeho odpůrců, kterým však prezident jen s úsměvem zamával. Později odpoledne pak zamířil do Budějovického Budvaru na pivo.

Naoko si při posledních návštěvách krajů Zeman postěžoval, že demonstrantů ubývá. Tentokrát se však nedočkal červených karet, ale rovnou transparentů. V Českých Budějovicích je roztáhli aktivisté, kteří na Zemana pískali a troubili. „Zemana nepovažuji za svého prezidenta, dělá ostudu České republice. Leze do zadnice Putinovi. Je to srab,“ nebral si servítky jeden z nich, prezidentův odpůrce Jan Žvak. 

Zeman však demonstrantům jen pokynul pravicí a spolu s první dámou Ivanou Zemanovou a hejtmanem Jiřím Zimolou vyrazil vstříc dalšímu programu. Právě od Zimoly ostatně pocházelo ono označení Jihočeského kraje za „Zimolány“. Navíc s odkazem na Zimolovu účast na tajné schůzce sociálnědemokratických pučistů Michala Haška a spol. u prezidenta Zemana na zámečku v Lánech.

Odpoledne pak zavítal na pivo přímo do pivovaru Budějovický Budvar. S místním ředitelem si dal pořádně silné pivo. Bylo čtyřicetistupňové – údajně nejsilnější v Česku.

Již v pondělí měl Zeman v plánu podívat se k rybníku Rožmberk a v podvečer navštívit Budějovický Budvar. Jedná se přitom o druhou Zemanovu návštěvu ve funkci prezidenta v Jihočeském kraji. Poprvé region navštívil loni v únoru.

Hlavním tématem Zemanovy cesty je nyní připomínka povodní z roku 2013. Ty tehdy jihočeský kraj zasáhly v prvních dnech června. Prezident se proto letos po dvou letech od povodní chystal nejen na hráz Rožmberka na setkání se zástupci složek integrovaného záchranného systému, ale hodlal navštívit i jiná místa spojená s touto událostí.

V plánu přitom, jako již tradičně, bylo i setkání s lidmi ve Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Ve zbývajících dvou dnech v Jihočeském kraji navštíví mimo jiné oblast kolem lipenské přehrady nebo Tábor a Sezimovo Ústí.

dumik ( 4. června 2015 11:01 )

proč titulek podsouvá nepravdu, že Zeman kvůli cvokům žvakům zněnil plány a snad se jich lekl? bblbi se najdou všude, nejen v jižních Čechách, sama obohatím svů jskovník o slovo žvak v nelichotivém významu

oldedek ( 2. června 2015 11:53 )

Míla je také a i se tím chlubí "epigončikem Čerčila" zatím tedy chlastá jako Vinston, kouří jako Vinston ale prozatím je blbej jako Gottwald ale von je ještě mladej - von prej doroste !!!

lunatic ( 2. června 2015 05:38 )

Takže-žije? No,dobrý

anka ( 1. června 2015 20:05 )

brugale, zdravim srdecne, souhlasim s kazdym vasim prispevekem - ty prispevky pod vami bud lzou nebo jsou tak sproste a primitinim ze s s nimi neda vubec diskutovat, obdivuji vasi trpelivost..

tesarl ( 1. června 2015 20:02 )

Když tomu věříš, věř dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa