Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rath dostal advokátku z úřední moci, ta ale musí souhlasit!

Autor: ČTK - 
23. května 2015
19:49

Bývalého poslance Davida Ratha by měla u soudu zastupovat advokátka Marcela Ondřejová, která spolupracuje s kanceláří Bezděk & Partners. Musí ještě soudu oznámit, zda jí něco nebrání v převzetí případu. Uvedl to server Česká justice, kterému jméno advokátky potvrdil sám Rath. Soud vybral bývalému hejtmanovi obžalovanému z korupce obhájce ex offo v úterý, jméno ale nezveřejnil.

Ondřejová byla v seznamu advokátů ex offo (z úřední moci) u Krajského soudu v Praze na řadě. Pověření dostala přes datovou schránku, Rath oznámení obdržel poštou v pátek. Rath upozornil na to, že advokátka má v seznamu vedeném Českou advokátní komorou uvedeno, že případy ex offo nepřijímá. Podle České justice jde jen o neaktuální zápis.

Rath byl od minulého víkendu bez obhajoby, protože si vybral nového advokáta Michala Pacovského, který ho pak odmítl. Soudem přiděleného obhájce může Rath odmítnout a vrátit se k předchozím obhájcům Romanu Jelínkovi a Adamovi Černému. Obhájci již dříve řekli, že jsou připravení v případu pokračovat.

Žalobce Petr Jirát a soud považují postup Rathovy obhajoby za obstrukci a snahu dostat případ, který se projednává od srpna 2013, na začátek. Nová advokátka může soud požádat o lhůtu na seznámení se spisem. Hlavní líčení by mělo pokračovat 2. června závěrečnou řečí Rathovy obhajoby.

Exposlanec a bývalý hejtman Středočeského kraje Rath je obžalovaný z ovlivňování veřejných zakázek. Údajně bral milionové úplatky, policie ho zadržela s krabicí se sedmi miliony korun. Rath obžalobu odmítá, podle něj nebylo možné tendry ovlivňovat díky kontrole úřadů. Hrozí mu až 12 let vězení, Jirát mu navrhuje nejméně devítiletý trest a propadnutí majetku.

mirkazam ( 26. května 2015 10:42 )

Ta advokátka musí být nadšená,že bude zastupovat toho hajzla...

jarypadlo ( 24. května 2015 13:06 )

Nová advokátka klidně může soudu přehrát videa z tuby a zpochybnit celé soudnictví.Když se nedovolají spravedlnosti odsouzení,nemá soud právo soudit. .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo

kaaalda ( 23. května 2015 21:18 )

Všichni vinaři z jihu cítíme s panem Dr.voštěpem Drátem a je nám jasné,že k záměně vína došlo naprosto stejně jako s dodávkou kokainu do Lidlu.Jen v Lidlu nikomu nešustilo v palici už cestou z Kolumbie,jak Ráthovi na cestě od podržtašky (ko)Kota... Takže jsme zase na Moravě rádi,že na druhou stranu bude mít kdo měřit v Bohunicích tlak Janouškovi

k.999 ( 23. května 2015 19:57 )

Ráth

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa