Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krnáčová se uklikla, poslala e-mail špatné osobě a schytala trestní oznámení od Topky

Adriana Krnáčová na celorepublikovém sjezdu hnutí ANO
Adriana Krnáčová na celorepublikovém sjezdu hnutí ANO  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč)
Autor: simao, ČTK - 
31. března 2015
12:25

Adriana Krnáčová se uklikla. Poslala e-mail někomu jinému, než zamýšlela, a rázem došlo na provalení jejího údajného jednání za zády pražských radních. Na Krnáčovou zároveň padl stín podezření z nekalého jednání. Opoziční klub zastupitelů TOP 09 proto dnes podá na primátorku Prahy trestní oznámení.

Důvodem je způsob výběru právníků, kteří mají zastupovat Prahu ve sporu o nájem Škodova paláce. Město se u soudu dožaduje snížení údajně předraženého nájemného za Škodův palác. Ročně za nájem platí 200 milionů korun, smlouva pochází z doby, kdy metropoli vládl Pavel Bém.

Podle předsedy opozičního klubu zastupitelů TOP 09 Václava Novotného však primátorka Krnáčová mohla porušit zákon a poškodit zájmy Prahy. A to v momentě, kdy vybírala právníky na doporučení protistrany, firmy Copa Retail. „Dnes člen zastupitelského klubu TOP 09 a nezávislých Petr Prchal podává trestní oznámení na primátorku Adrianu Krnáčovou vzhledem k důvodnému podezření ve věci ovlivnění výběru právního zastoupení v kauze Škodova paláce ve prospěch protistrany,“ oznámil ČTK Novotný.

Právě Prchalovi přitom primátorka omylem přeposlala svou e-mailovou konverzaci s jednatelkou Copa Retail Abigail Schaeffer. Zaměnila jeho adresu s mailem svého poradce, právníka Petra Prchala. Na kauzu upozornil server Neovlivní.cz.

Krnáčová se brání: Pracuji v zájmu města

Z e-mailové komunikace přitom vyplývá, že Krnáčová s Schaeffer řešila výměnu právníků a rovněž jí vysvětlila, jakým způsobem musí výběr nové kanceláře schválit město, uvedla ČTK. „Pracuji v zájmu města, ne v jeho neprospěch. Hlavním záměrem e-mailové komunikace s jednatelkou spol. Copa Retail A. Schaeffer bylo především vyjasnit si to, zda je možné věc řešit jinak než sporem. Podle mého názoru je totiž pokračování nesmyslného právního sporu, který pro Prahu představuje jen a pouze další zvýšené finanční náklady, naprosto neefektivní,“ řekla v pondělí Blesk.cz bránící se Krnáčová.

„Primátorka Adriana Krnáčová pletichařila ve věci jednání o nájmu Škodova paláce s protistranou a na základě zákulisních dohod vybrala k zastoupení města právní kancelář, kterou jí doporučila a slíbila financovat protistrana tohoto závažného a dlouhotrvajícího soudního sporu,“ uvedl Novotný na stránkách Topky.

Krnáčová již včera uvedla, že s kritikou nesouhlasí a do výběru právníků prý nezasahovala a ani nemohla. „Uvedená kancelář byla vybrána v souladu s pravidly pro zadávání veřejných zakázek, kdy byly osloveny tři advokátní kanceláře,“ tvrdí primátorka.

Praha hledá nové právníky

Na první velkou kauzu kolem Krnáčové reagovali i další pražští radní. A ti rozhodli zrušit uzavřenou smlouvu s právní kanceláří Kocián Šolc Balaštík patrně právě proto, že firmu měla primátorce Krnáčové doporučit protistrana. Radní nyní přichystají podle informací ČTK nové výběrové řízení. V něm vyberou firmu, která bude Prahu ve sporu o pronájem Škodova paláce do budoucna zastupovat.

Video Ledová královna? Krnáčová chystá drsnou čistku mezi úředníky! - David Vaníček, Jan Jedlička, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

osinek ( 2. dubna 2015 09:36 )

Ta "chytrá nána" z Babišova Hnutí (nebo spíše sekty?) ANO má další malér neboť se zjistilo, že v nové smlouvě o pronájmu budovy jsou články, které jsou pro hlavní město VELMI NEVÝHODNÉ!!! Dnes tj.2.dubna o tom informoval Český rozhlas!!! Máš pravdu zaharvi ta "chytrá nányna" Krnáčová, tak jako její guru Babiš, všechno zná a všenu rozumí, nemá co pohledávat na magistrátu města Praha ve funkci primátorky!!! Proč jí Hnutí ANO (tj. Babiš) již dávno neodvolalo? Vždyť krnáčová pouze žvaní a dělá Hnutí ANO velkou ostudu!!!

salto ( 1. dubna 2015 17:23 )

Líbí se mi co a jak dělá, ale že je přitroublá jako ten křivák Bursí, kterej se taky ukliknul...

honza.mlha ( 31. března 2015 22:06 )

Je host v Událostech, Krny.

jojono ( 31. března 2015 18:47 )

Někdy lze pochválit i Miloše Zemana – za politiku k Izraeli, který Evropa brutálně opouští Moskvu svede na virózu a bude

ninga ( 31. března 2015 18:03 )

TOP 09 taky není můj favorit, ale v tomto případě je to úplně jedno. on totiž KAŽDÝ občan, který má podezření, že došlo k trestnému činu, má povinnost jej ohlásit vyšetřování a spor pak nevede sám občan, ale STÁT a je to dobře - dovedete si představit tu hrůzu, vést vlastní spor v trestní věci jako ten, kdo žaluje?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa