Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanův mluvčí: Bakalu v ČT vystřihli, protože doprovázel Sobotku do USA!

Zemanův mluvčí Ovčáček a jeho odvážná teorie: Bakala byl v USA s premiérem. Nesmysl, tvrdí Bakalův mluvčí.
Zemanův mluvčí Ovčáček a jeho odvážná teorie: Bakala byl v USA s premiérem. Nesmysl, tvrdí Bakalův mluvčí.  (Autor: Foto Blesk - Martin Přibyl, David Malík)
Autor: ČTK, simao - 
9. prosince 2014
20:44

Strhla se kolem toho pořádná mela. Zemanovu kritiku, namířenou na podnikatele Zdeňka Bakalu, údajně v ČT vystřihli. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka to mohlo být proto, že Bakala doprovázel premiéra Sobotku na nedávné cestě po USA. Bakalův mluvčí i Česká televize to označili za nesmysl! Ohradil se i premiér Sobotka.

Zemanův mluvčí Ovčáček vystoupil na pravidelné tiskovce, kde mluví prezidentovými ústy. Tentokrát komentoval reportáž ČT o prezidentově projevu, který zazněl před dvěma týdny na konferenci Hospodářské komory. Zeman v něm přirovnal Zdeňka Bakalu k Viktorovi Koženému. Označil je za „zbytečné kameny“ v porevolučním vývoji. 

Z večerních Událostí na ČT však ze Zemanova projevu zmínka o Bakalovi vypadla. Podle generálního ředitele České televize Petra Dvořáka šlo o editorské pochybení a událost nechal posoudit tzv. editoriálním panelem. Záměrnou cenzuru ČT odmítla. „Je to nesmyslné vyjádření, které nebudeme komentovat,“ řekla ČTK mluvčí Alžběta Plívová.

„Pan prezident byl cenzurním zásahem České televize překvapen a nemůže vyloučit, že tento zásah byl způsoben tím, že pan Zdeněk Bakala doprovázel premiéra Bohuslava Sobotku na jeho nedávné cestě do Spojených států amerických,“ řekl však dnes Ovčáček.

Bakala v USA byl. Se Sobotkou nikoli, prý soukromě

Že by Bakala vyrazil do USA s premiérem Sobotkou, to popřel uhlobaronův mluvčí i sám Sobotka. „Jedná se o úplné nesmysly, a to jak spekulace ve věci zásahu ČT, tak i cesty do Washingtonu. Pan Zdeněk Bakala se navíc žádné vládní delegace neúčastnil. Ve Washingtonu byl na soukromé cestě jako dlouhodobý podporovatel odkazu Václava Havla. Vyjádření vnímáme jako opětovnou snahu zatahovat pana Zdeňka Bakalu do aktuálních politických přestřelek,“ sdělil ČTK Bakalův mluvčí Tomáš Pavlík.

Kritiku z Hradu odmítl i Sobotka. „Myslím, že lidé dobře ví, že Českou televizi jako předseda vlády neřídím a ani ji řídit nemohu a nechci. Musí být veřejnoprávní a nestranná,“ hájí se premiér. „Na cestě do USA mě podnikatelé nedoprovázeli, charakter listopadové návštěvy byl totiž především politický a symbolický,“ dodal Sobotka.

Sám Ovčáček však na dnešní tiskovce hájil zahraniční cesty svého nadřízeného. A ohradil se proti snaze některých poslanců TOP 09 omezit rozpočet Zemana na zahraniční cesty. Návrh zdůvodnili tím, že Zeman při zahraničních cestách hájí pouze své vlastní názory, které nejsou v souladu s vládní zahraniční politikou. Podle Ovčáčka však jde o snahu zviditelnit se. „Zahraniční cesty pana prezidenta nejsou žádnými výlety, ale jejich cílem je účinně pomoci české ekonomice prostřednictvím podpory významných investic,“ dodal prezidentův mluvčí.

japos22 ( 11. prosince 2014 20:09 )

Tak kolik stojí chleba v Moskvě, vševěde? Ty hlavo - ty jsi ještě netrefil ani vrata od chlíva - a co jsi trefil?

andreslawicky ( 10. prosince 2014 14:14 )

Schopní,chytří a pracovití práci mají o těch mluvil Havel o lúzrech nic neříkal o lůze taky ne

andreslawicky ( 10. prosince 2014 14:08 )

V případě že se dál bude Putin chovat jak se chová tak do 2 let mají v Rusku opět lístky na základní životní potřeby a to ještě není ropa za 50 USD jak předpovídá OPEC který při ceně 50 USD za barel stále vydělává ,Rusko zveřejnilo že nedokáže barel ropy vytěžit za méně nežli 62 USD tak že ty vaše žvásty o zlatém rublu jsou zcela směšné jako sám Putin,dnes už může strašit jen své lidi EU je největší trh světa a proti tomu je Rusko mokrá louže na mapě

andreslawicky ( 10. prosince 2014 13:56 )

Pitomec jste ale pouze vy jelikož jestli máte čas a trochu peněz kupte si letenku a můžete vidět jak se žije Rusům v Rusku při platu 25 tisíc korun měsíčně například v Moskvě jste skoro bezdomovec .Rus si dnes nemá kde koupit valuty jelikož směnárny nemají dostatek dolaru ani eura a bohužel za ruble můžou jen na Krym,jinak v EU zatím platíme eurem

andreslawicky ( 10. prosince 2014 13:52 )

Plný souhlas k dnešnímu dni je rubl v hodnotě toaletního papíru.K dnešnímu dni nakupují Rusové jedno euro za 68 Kč tak že žvásty o síle rublu jsou na úrovni soc.plánování

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa