Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Diplomatický trapas s krtečkem: Zemanův mluvčí si vymýšlel, nebo prozradil velké tajemství?

Autor: vlb, oj - 
24. listopadu 2014
14:42

Mezi úspěchy nedávné cesty Miloše Zemana do Číny údajně patří dohoda, podle níž čínská televize natočí animovaný seriál s českým Krtečkem a tradiční čínskou pandou. Aby mluvčí Hradu podtrhl důležitost tohoto mimořádného počinu, uvedl, že syn čínského prezidenta patří mezi velké obdivovatele Milerovy kreslené postavičky. Informace zajímavější, než se na první pohled zdá. Čínský prezident totiž podle oficiálních i neoficiálních zdrojů žádného syna nemá.

„Mohu zdůraznit, že například syn čínského prezidenta patří mezi velké obdivovatele této animované postavičky, a to si myslím, že mluví za vše,“ dmul se po návratu z cest po Číně pýchou mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček na tiskové konferenci. Jak ale upozornil server Echo24.cz, je to poněkud záhada.

Podle oficiálního životopisu z velvyslanectví, který má Blesk.cz k dispozici, je prezident Si Ťin-pching ženatý od roku 1987 s Pcheng Li-jüan a mají spolu dceru. Neoficiální média uvádějí, že je prezident ženatý už podruhé. O potomcích z prvního manželství se ale nezmiňují.

Krteček potěší malé i velké

Blesk.cz se proto obrátil na Zemanova mluvčího, aby vysvětlil, jak se to s ratolestí čínského prezidenta vlastně má. „Jak se říká, ztraceno v překladu. Vycházel jsem z mylné informace,“ odpověděl Jiří Ovčáček. „Mnohem důležitější, než disputace nad otázkou syn, nebo dcera ovšem je, že dárek od Miloše Zemana (plyšový Krteček, pozn. red.) udělal radost potomkovi čínského prezidenta a podtrhl symbolicky velmi úspěšnou návštěvu pana prezidenta v Číně,“ dodal. Co na tom, že Si Ming-ce je dvaadvacet let a pod falešným jménem studuje čtvrtým rokem prestižní Harvardovu univerzitu.

ninunka ( 24. listopadu 2014 23:57 )

zeptej se svého kamaráda abc

.abcd.abcd. ( 24. listopadu 2014 22:49 )

jo mozka, ty už taky dobrá Čech, od dlouhá čekání, ty zapomnět česká jazyk......jj mozka.... troška mozka debil.

mememumu ( 24. listopadu 2014 22:46 )

Za víc nestojíš. lháři.

mememumu ( 24. listopadu 2014 22:44 )

No co čekat od vychlastanýho mozka.

berlin71 ( 24. listopadu 2014 22:24 )

Cau jestly jsi cetla pozorne jiste ses docetla i to ze me budete moc rozeznat od meho klonu tim ze vas nebudu urazet a sam sebe neponizuju ani neurazim . Jen v pripade ze by me nekdo urazel tak se budu branit. ninunka:Celkem bych ti byl vdecny kdybi jsi mi poradila jak se klona zbavyt

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa