Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Prezident Zeman se fotil s 53 státníky: Najdete Miloše?

Autor: vr, ljš - 
16. října 2014
18:51

Kdo v Evropě a Asii v politice něco znamená, ten je teď v italském Miláně. Mezi 53 nejdůležitějšími státníky je i prezident Miloše Zeman. Ten se tam v dobré náladě sešel třeba s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, která ho dokonce pozdravila česky.

Na návštěvě Itálie kvůli summitu ASEM zaslechl Miloš Zeman (70), jak na něho někdo česky volá: „Dobrý den, pane prezidente!“ Nebyl to nikdo jiný, než nejmocnější žena v politice, německá kancléřka Angela Merkelová (60). Se Zemanem si přátelsky popovídali.

A jak to, že Angela »od sousedů« umí česky? Před rokem 1989 byla na několika stážích na tehdejší Československé akademii věd. Zeman zase na nedávné návštěvě Lipska vystřihl projev v němčině, tak mu možná Merkelová oplatila stejnou pozorností.

Tématem jednání státníků jsou nejen vzájemné hospodářské a kulturní vazby, ale i společné hrozby, mezi které patří mimo jiné ebola či islámští radikálové. Unijní představitelé chtějí summit kvůli krizi na Ukrajině využít také k dalšímu jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který by se v pátek mohl sejít k bilaterální schůzce s ukrajinskou hlavou státu Petrem Porošenkem.

Politici se samozřejmě museli také společně zvěčnit. Český prezident s hůlkou v ruce se na snímku skutečně vyjímá. Nejenže v první řadě všechny převyšuje, zapomněl si také zapnout sako a tak jeho bílá košile na dálku doslova září.

xxyy ( 17. října 2014 11:06 )

Jedinej je tam Zeman v rozepnutém, hodně špatně padnoucím obleku, stojíc pokrouceně jako by právě vypadl z hospody se třemi promile Pokud je tam někdo špatně otočený, znamená to, že bylo fotografování špatně organizováno a někteří ještě netušili, že se fotografuje. Na rozdíl od nich se tam Zeman do té své nemožné pozice, která je mu vlastní, vědomě vyložil, koukajíc přímo do objektivu.

xxyy ( 17. října 2014 11:01 )

Taky jsem ho našel ve vteřině na té pidifotce. To jeho buranství z něho přímo řve

xxyy ( 17. října 2014 10:59 )

Ani nasráno už tam nemá. Má tu lebku totálně vypláchnutou chlastem.

ho.no ( 17. října 2014 05:05 )

jako jediný tady z vás nemá v hlavě n.a.s.r.á.n.o.

oltec ( 17. října 2014 03:22 )

než začneš kecat tak si prohlédni tu fotku a uvidíš kolik je tam buranu i otočených pomalu zádama tak jak tedy reprezentují potom oni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa