Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vazba pro Rittiga? Rozhodne o ní soud pro Prahu 5!

Autor: ČTK - 
27. září 2014
14:22

O možných vazbách pro lobbistu Iva Rittiga a dalších devět obviněných z vyvádění peněz z firmy Oleo Chemical rozhodne obvodní soud pro Prahu 5. Uvedla to dnes Česká televize. Pro koho z obviněných bude vazba navržena, zveřejní podle televize pražské Vrchní státní zastupitelství zřejmě dnes odpoledne. Skupina zadržená v pátek podle vyšetřovatelů mimo jiné prala špinavé peníze a krátila daně.

Rittigova advokátka Katarína Kožiaková Oboňová dnes novinářům řekla, že zatím nemá informaci o tom, že by státní zastupitelství návrh již podalo. Podle ní by dnešní a páteční výslechy mohly pomoci tomu, aby Rittig do vazby nemusel, protože by pominula obava z ovlivňování svědků. Pokud budou všichni svědci vyslechnuti, mohl by jít domů. U výslechu jsou podle ní nyní lidé z firem mimo Oleo Chemical.

Rittig strávil noc v cele předběžného zadržení, kde je dosud. Obvinění je podle advokátky vykonstruované a Rittig jej považuje nikoliv za řádné trestní řízení, ale za šikanu. Dodala, že na některých místech stále probíhají domovní prohlídky.

Páteční domovní prohlídka v Rittigově domě podle ní byla zbytečná, protože veškerou elektroniku a dokumenty policie odnesla už při předchozích prohlídkách před rokem. "V podstatě (nyní) ani žádné významné věci policií odneseny nebyly," dodala advokátka.

Policie v pátek v souvislosti s kauzou údajného vytunelování Oleo Chemical zasahovala na různých místech v Praze včetně Rittigovy vinohradské vily. Ve skupině zadržených jsou podle médií kromě Rittiga jeho právníci Karolína Babáková a David Michal či lidé z vedení Oleo Chemical.

Jedním z obviněných je také Rittigův obchodní partner Peter Kmeť zastupující firmu Cokeville Assets z Panenských ostrovů. Kmeť byl už dříve obviněn spolu s Rittigem, Michalem a dalším lobbistovým advokátem Markem Stubleym v případu údajně předražených jízdenek pro pražský Dopravní podnik.

fiat ( 27. září 2014 16:44 )

Měly by skřípnout firmy, které prohlásily, že ji drahé kabely a šperky jen půjčovaly, že nebyly v jjeím vlastnictví. Existujetaké něco jako "právní domněnka". ?????

fiat ( 27. září 2014 16:43 )

Však on i ten Klaus dostane bumerangem.....

fiat ( 27. září 2014 16:41 )

My jsme se tady už dotkli dna, a dno je hold dno,že? Když mělitihle lidi jenom miliony vše uplatili.Tedˇˇjsou moc známí a sledování, mají také již vlivné nepřátele, a také ty jejich kauzy sledují pomocí medií občané, nejde to už tak snadno smést ze stolu. Snad každý nový prezident na amnestii své oblíbence ven nepustí, tak jen jim tam nezařizujte obyvák a nenoste jim lahůdky. Takový je život, neplatí se vždy jenom penězi.

prycsvladou ( 27. září 2014 16:35 )

 všechny pozavírat,zabavit majetek a poslat do do kamenolomu makat za minimální mzdu

1pravda1 ( 27. září 2014 14:41 )

Záleží na tom, jak má obvodní!soud obsazen z doby, kdy ještě rozhodoval o všem a soudce jmenoval náš největší přítel zlodějů Klaus a také Rampula má nějaké prsty. Pustí ho domů se vyspinkat, zařídit si své věci a pas mu nechají, přece ho nebudou omezovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa