Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podezřelé hlasování Ivy Tiché: Hlasovala pro Palase a teď má palác!

Autor: poe - 
1. července 2014
05:07

Může tohle být náhoda? Lidé, kteří poslali eurodotaci 20 milionů na stavbu sporthotelu u penzionu exhejtmana Jaroslava Palase (61), si sami staví pěkné »domečky«. To platí i pro Ivu Tichou (36, za ČSSD).

Tichá hlasovala pro přidělení dvacetimilionové dotace na sporthotel v Ludvíkově na Bruntálsku podobně jako současný hejtman Miroslav Novák (42, ČSSD) a také sám exhejtman Palas (dříve ČSSD). A podobně jako oni se nyní může pochlubit slušným majetkem.

Se svým manželem Tichá vlastní podle katastru nemovitostí na Ostravsku celkem tři byty a jednu vilku. Ta stojí zřejmě opět jen náhodou ve stejné čtvrti, v jaké má obří tmavou rezidenci hejtman Novák. A také zřejmě jen náhodou ji začala stavět stejně jako Novák v roce 2010.

Otec ochranář

Bývalá radní Moravskoslezského kraje a také členka výboru Regionální rady Moravskoslezsko nápadné podobnosti Blesku nevysvětlila. „Dcera není doma. Jsou v zahraničí,“ odbyl reportéry otec Tiché, který jim otevřel v jednom z jejích bytů. Telefonní kontakt na dceru po zjištění, co Blesk zajímá, dát odmítl.

Tichá přitom byla jednou z devíti členů výboru Regionální rady Moravskoslezsko, který byl v roce 2012 pro přidělení dotace z EU 19,4 milionu občanskému sdružení Lyžařské běžecké tratě Suchá Rudná. Určeny byly na výstavbu luxusního sporthotelu u penzionu Palase v Ludvíkově na Bruntálsku. Kdo stojí za sdružením přitom nelze zjistit, známý je jen předseda.

Vzhledem k tomu, že místní novostavbu spojují s exhejtmanem Palasem, který dodnes nedoložil financování své stavby, pátrá Blesk po dalších informacích a zajímá se i majetkové poměry dalších členů bývalého výboru Regionální rady Moravskoslezsko.

mirkazam ( 1. července 2014 14:31 )

No to jsi na omylu že na něho nic nemají. To budeš ještě valit oči.

Ford Henry ( 1. července 2014 13:52 )

No aspoň ty vysoké daně někomu udělají radost. A při dalším zvýšení daní si je zase dobře rozdělí.

Ford Henry ( 1. července 2014 13:50 )

Asi jste nevšímavý. Proč asi ods má 6% a ne 23% jak kdysi?

zabibol ( 1. července 2014 11:28 )

 KSČSSD=zlodějny, korupce, dluhy a likvidace ekonomiky.

dimmuborgyr ( 1. července 2014 11:06 )

 já jsem si nevšiml, že by pravicovým voličům vadilo, že např. ODS je prolezlá korupcí. Nebude to tím, že je úplně jedno, kdo je u koryta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa