Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ratha lákali zpátky do politiky! Jak na to souzený exministr zareagoval?

Davida Ratha lákali opět do politiky. Co na to řekl?
Davida Ratha lákali opět do politiky. Co na to řekl?  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
5. června 2014
19:41

Dělal ministra zdravotnictví, jenže po jeho zatčení už to vypadalo, že politickým ambicím i šancím Davida Ratha je utrum. Nyní se ale objevila zajímavá zpráva - Rath dostal laso zpátky do politiky! Sice do komunálních voleb, ale přece. Co na to souzený exposlanec a exministr zdravotnictví řekl?

Dveře zpátky do politiky chtěl Davidu Rathovi podle serveru echo24.cz otevřít současný starosta Jaroslav Kratochvíl. "Jsme skoro sousedi, máme dlouhodobě přátelské vztahy," říká o Kratochvílovi Rath. Starosta chtěl údajně exministra zdravotnictví zlanařit pro kandidátku sdružení Středočeši2012.cz pro podzimní komunální volby. "Z mé strany by tam byl vítaný. Ale samozřejmě záleží na jeho rozhodnutí," řekl Kratochvíl Echu24.

Jak server upozornil, Hostivice pamatuje na Rathovy zásluhy, kdy jako hejtman Středočeského kraje pečoval i o to, aby vzkvétalo jeho bydliště. Nebyl by proto bez šance - a to ani během své korupční kauzy, kvůli které spolu s Kateřinou Pancovou, Petrem Kottem a dalšími usedl na lavici obžalovaných. A pobyl dokonce i nezvykle dlouho ve vazbě...

Zapojí se propuštěný Rath skutečně do boje o radnici v Hostivici? "Určitě ne. Pan starosta mi to říkal, já jsem mu poděkoval, ale jsem ochoten pomoci maximálně radou," řekl Rath Blesk.cz a dodal: "Odmítl jsem být na kandidátce, v tuto chvíli spokojeně pracuji jako lékař." Nemá prý čas ani sílu, zaměstnává ho také stále probíhající soud.

Spekuluje se však, zda bude na kandidátce figurovat alespoň jméno Rathovy manželky Evy. "Moje ne je definitivní, ale nechci mluvit za ní. Vím, že její prvotní reakce byla, že kandidovat také nebude, že má svých starostí dost," poznamenal k tomu Rath, který byl zastupitelem města Hostivice v letech 2006 až 2012. Předtím dělal ve vládě Jiřího Paroubka dokonce exministra financí (listopad 2005 až září 2006).

 

4858 ( 6. června 2014 05:08 )

Gauneři patří do lochu ne na radnici

namoroman ( 5. června 2014 22:34 )

Na uzemnění Kradeníka Kalouse byl Ráth naprosto fenomenální!!! Jeho návrat do poslanecké sněmovny by byl skvělá věc. Takže nejen komunální volby! A k článku-"Předtím dělal ve vládě Jiřího Paroubka dokonce exministra financí"- to je jako že exnul nebo co?! Dělat něco "ex" to může napsat jen pablb.Pane redachtóre

joel ( 5. června 2014 22:01 )

No a?

janikbaco ( 5. června 2014 21:32 )

kolibříci prce jte se navzajem, ukájejte své choutky pisálkové, smradlaví bobkometi.

8bc5 ( 5. června 2014 21:03 )

V base by měl sedět jiný politik a hodně velká sviňucha.Osobně si myslím,že kauza Rath nedopadne tak jak Vy si přejete.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa