Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš není první ministr: Největší důvěru má Jourová! Kdo je na tom nejhůř?

Babišova ministryně Věra Jourová se usadila v čele žebříčku členů vládu
Babišova ministryně Věra Jourová se usadila v čele žebříčku členů vládu  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
20. května 2014
12:38

100 dnů hájení již mají dávno za sebou a je patrné, že někteří ministři Sobotkovy vlády mají nyní svých problémů víc než dost dost. Nejlépe hodnocená co se důvěry týče je však v aktuálním průzkumu SANEPu ministryně Věra Jourová (ANO), která předstihla i svého stranického šéfa Andreje Babiše. Na opačném konci žebříčku se usadil šéf průmyslu Jan Mládek (ČSSD).  

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP se opět zaměřil na hodnocení důvěryhodnosti ministrů vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Přední příčky i v květnu zabrali ministři z Babišova hnutí. "Největší důvěře se stejně jako v březnu těší se ziskem 45,3% kladných hlasů ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová," uvedl SANEP.

Naopak největší propad zaznamenala její stranická kolegyně Helena Válková z resortu spravedlnosti, která byla ještě v březnu třetí. Válková si však připsala třeba nešťastný výrok ohledně toho, že se u nás toho za Protektorátu vlastně Čechům ani moc nedělo, hasit musela i stále doutnající kauzu odvolání šéfa věznic Dohnala.

Problémy přitom měl i další ministr z ANO Martin Stropnický po svých vyjádřeních ohledně trvalé přítomnosti vojsk NATO v Česku, což v rozhovoru pro Reuters přirovnal k sovětské okupaci v roce 1968. Herec a diplomat v ministerské funkci zaznamenal druhý nejvýraznější bodový propad.

Za Jourovou skončil na 2. místě ministr financí Babiš (40,6%), Stropnický (39,7%) se však i přes ztrátu udržel na 4. místě a mezi ANO se tak vklínil na čelní pozice pouze "bronzový" premiér Sobotka (40,1%).

Naopak na samém chvostu žebříčku SANEPu se to sociálními demokraty jen hemží - uzavírají jej totiž ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, který získal jen 19,3% kladných hlasů od více jak 22 tisíc respondentů.

Žebříček důvěryhodnosti členů vlády, který se stavila agentura SANEP Žebříček důvěryhodnosti členů vlády, který se stavila agentura SANEP | SANEP

marais ( 3. června 2014 12:57 )

Docela výstižné!

domino22 ( 30. května 2014 07:13 )

uvidíme to na její práci... držme se hesla nechval dne před večerem

sars ( 20. května 2014 14:29 )

 Chci vas pochlebovace slyset za dva mesice, kdo bude vas neeej neeeej,,,

anezat ( 20. května 2014 14:10 )

A ještě navíc i na svůj věk hezky vypadá, má velmi zasloužený respekt.

joz447 ( 20. května 2014 13:09 )

už i Blesk leze Babišovi do ***e!i když uznávám že si Jourová to první místo zaslouží!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa