Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rittigovy galeje o dovolené: Podívej, jak makám, vzkázal Babišovi

Ivo Rittig vyrazil na dovolené na nákupy. Andreji Babišovi vzkázal: Podívej se, jak makám
Ivo Rittig vyrazil na dovolené na nákupy. Andreji Babišovi vzkázal: Podívej se, jak makám  (Autor: Twitter, archiv Blesku)
Autor: simao - 
18. dubna 2014
19:37

Nejen Andrej Babiš je na dovolené, také Ivo Rittig se pochlubil tento týden snímkem od moře. Dnes si však na oko postěžoval i na to, jak musí "dřít" - při aktivitě, kterou většina mužů za oblíbenou rozhodně nepovažuje. Na Twitter umístil fotku, jak se s útrpným výrazem opírá o nákupní vozík v zahraničním supermarketu. Dobrá nálada se mu však později vrátila. A tak si rýpl do ministra Babiše.

On si ostatně lobbista Ivo Rittig do Andreje Babiše rýpne s oblibou. A poslední dobou čím dál častěji. Od doby, co "objevil" Twitter, přes který ministrovi financí dnes vzkázal: "Řikali mi, že o dovolené makáš. A tady vidím, že ležíš na pláži, zatímco já makám :-))" Rittig narážel na dnešní Babišův status o tom, že si šéf ANO na pláži vzpomněl na kolegyni Černochovou (ODS).

Babiš je s rodinou na Maledivách, Rittig podle všeho také nezůstal v Evropě. Muže s trvalým bydlištěm v Monaku patrně zlákala exotika. Na předchozí Babišův komentář totiž reagoval slovy: "Já mám taky dovolenou". A pochlubil se fotkou s bílou pláží, mořem a mrakodrapy na obzoru. Že by Dubaj? Na destinaci v arabském světě poukazuje i nápis ze supermarketu, kam Rittig zavítal. Co vlivný podnikatel kupoval? Balené vody, colu a další nápoje, patrně i pivo.  

Nepřátelství Babiš vs. Rittig: Z tenisu na Homolku

Kde se ale vůbec mezi Rittigem a Babišem tahle rivalita bere? Šéf ANO Babiš spojuje pražského podnikatele Rittiga s údajnými tunely v Nemocnici na Homolce a označil ho za kmotra z ODS. Když Rittiga poprvé zatkli policisté, Babiš při interpelacích ve Sněmovně směrem k opozici pronesl: "Pokud vím, tak právě dneska zatkli vašeho kmotra, který to na Homolce organizoval a který se dostal do fáze, že řídil celou ODS."

Rittiga však zatkli kvůli podezření na úniky z pražského dopravního podniku. Podle žalobce mu mělo jít do kapsy 17 haléřů z každé vytisknuté jízdenky. Rittig odmítá své údajné provinění v souvislosti s Homolkou i s DPP. A Babišovi před časem vzkázal: "Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Čau Ivo."

Babiš přiznal, že se s podnikatelem Rittigem zná. A to opravdu delší dobu - z tenisových turnajů v Prostějově. Na Rittigovu urážku však neodpověděl. "Pan Rittig něco napsal na Twitter, já to nečetl, ale spíš to beru jako provokaci. Nelíbí se mu, když mluvím o Homolce," řekl Babiš Právu.

ficus ( 15. prosince 2014 01:34 )

Neškrab si to. Máš to dost vážný.

e.44 ( 23. dubna 2014 20:45 )

Ty musíš bejt jako jabloň v květnu, jak na tobě blbost kvete To že mi Rittig až tak nevadí a že mě pořádně serre skutečnej grázl Babiš, ještě neznamená, že jsem Rittigovou obdivovatelkou, blbuško

mirkazam ( 23. dubna 2014 16:23 )

e.44:Á pani má zaručené zprávy od pramene, a je obdivovatelkou vyžraného prasete,že ??

e.44 ( 19. dubna 2014 20:30 )

Pamflet to byl ale moc nepobavil. Se ti to kecá, když vám tam komunisti na čtyřicet let nezabrzdili přirozenej vývoj ve všech směrech. I podnikání má svůj přirozenej vývoj kterej tu byl znemožněnej a tak holt ti co na podnikání měli talent, toho využili na úkor nesamostatných hloupých ovcí, co teď řvou proti každýmu kdo má prachy. Jenže jsou líný si zjistit, kdo k těm prachům přišel sice vychcaně ale ne protizákonně a kdo je gauner jak vyšitej, třeba jako Babiš, kterej se umí prodat, tak si ho nemyslící ovce, líný se podívat do jeho minulosti, zvolily a pomohli tak zloději na ministerstvo financí. To mě serre víc než nějakej Rittig.

horstfuxteleshop ( 19. dubna 2014 17:27 )

to byl jen pamflet na tvůj příspěvek, my tady v západním německu máme trošku jiné formy podnikání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa