Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prezident Miloš Zeman by Bakalovi miliardu na prodloužení těžby OKD nedal

Prezident Zeman nechce dát Bakalovi ani korunu.
Prezident Zeman nechce dát Bakalovi ani korunu.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: as - 
6. dubna 2014
17:59

Miloš Zeman je proti plánu ČSSD na záchranu OKD. Dát na pokračování těžby miliardu je projev bezradnosti, soudí. Radí tlačit na vlastníka OKD.

Stát by měl spíše použít všechny právní páky k tomu, aby Bakala musel do OKD >>vycucané<< peníze vrátit zpátky. Tyto výroky jdou přímo proti ČSSD, která navrhuje prodloužení těžby zaplatit ze státní kasy. Proti jsou koaliční strany ANO a KDU-ČSL.  Částka, kterou OKD pro pokračování v těžebních pracích požaduje, je 1.1 miliardy korun.

"Jsem poslední, který by nechápal zoufalství horníků, kteří mají být propuštěni," řekl prezident v rozhlasových Hovorech z Lán v Českém rozhlase. Velmi zdůraznil, že Bakalovi by po svých zkušenostech s ním nedal ani korunu.   

 

e.44 ( 7. dubna 2014 20:26 )

Proč vysvětlovat. Rovnou to udělat. Pochopili by to hned.

handgood ( 7. dubna 2014 16:42 )

To by bylo sparavedlivé řešení, padni komu padni. Vysvětlete to však našim horníkům. Oni pořád žijí v socialismu.

andreslawicky ( 7. dubna 2014 15:20 )

Kde jsou takové nájemní byty kde se nájemník o nic nestará??Ano jsou takové byty ale nájemné je tam například v Praze za takový byt kde jsou takové služby cca 25 tisíc měsíčně až budete u RPG platit 25 tisíc měsíčně tak vám každé ráno dovezou k bytu koblihu z Penamu a mléko z Olmy

andreslawicky ( 7. dubna 2014 15:18 )

Chudý horník z důchodem v průměru 15 tisíc korun měsíčně?? .Vy už tady píšete jako agent Bureš nedáme 1 mld. ale jen 600 milionů ale na 1,5 roku a potom přijde pan Bakala znovu jelikož bude před volbami a soc.kompars z Ostravy se vždy u voleb socanúm hodí.

homoerectus ( 7. dubna 2014 15:17 )

jak může dům a byt taky vypadat). A ohání se milionovými ciframi, které investoval do oprav bytového fondu. Ale mám podezření, že jde hlavně o investice do opuštěných bytů (kdo na to měl, odstěhoval se), které jsou pak po opravách nabízeny za ještě vyšší nájemné. Já osobně si myslím, že symbol všeho zla spojeného s byty - Bakala, ani neví, proč ho tolik lidí nenávidí. V civilizovaném světě je pokládáno za výhodu nájemního bydlení to, že se člověk nemusí o nic starat, zaplatí nájemné a o veškeré služby se postará majitel. Tady - co si neuděláš, to nemáš, jako za starých časů. A i když si něco opravíš laicky sám, uděláš to možná kvalitněji. V bytě není ventil na zastavení vody, ale u majitele domu nezjistíš, kde se voda zastavuje, protože to neví. Nahlásíte havárii ve společných prostorách (e-mailem, protože na havarijní linku s nepřetržitým provozem se také často vůbec nedovoláte - nikdo nezvedá), po několika urgencích přijde jeden řemeslník, nadělá binec, který po něm musíte uklidit, nechá si od nájemníků potvrdit práci. Druhý den přijde další vyslaný řemeslník, a pídí se u nájemníků po informaci, co má dělat, že tu včera někdo něco začal a on to má dodělat .... Ale to už jsem odbočila - shrnuto, odkládat miliardovou injekcí něco, co stejně musí přijít, je podle mého názoru pouze populistický krok do prázdna. I mezi těmi, které to postihne, se určitě najdou lidé se zdravým rozumem stejného názoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa