Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Babiš se svěřuje Blesku: Proč nemám slezinu?

Autor: poe - 
20. března 2014
05:00

Šéf státní kasy Andrej Babiš (59) se ve Sněmovně svěřil, že už několik let žije bez sleziny. Blesk proto zajímalo, co a kdy se mu přihodilo, že o ni přišel.

„Mně před třiceti lety vyoperovali slezinu, a když si dám skleničku, hned mi to jde do hlavy,“ říkal v úterý ve Sněmovně Andrej Babiš, když byl dotazován na zákaz nalévání alkoholu, který iniciovalo jeho hnutí. A proč vlastně o tento orgán přišel?

„Měl jsem trombocytopenii,“ prozradil Blesku vicepremiér a upřesnil, že operován byl nikoli před třiceti lety ale dokonce už před pětačtyřiceti, tedy když mu bylo 14 let. „A život mi to nijak nekomplikuje,“ doplnil muž, který se snaží žít zdravě.

I když: „Teď se mi dokonce stalo, že jsem vůbec necvičil. A absolutně jsem vypadl z nějakého stravovacího režimu, protože na oběd tady není čas,“ posteskl si při nedávném rozhovoru ministr financí.

Víte že…

Trombocytopenie je stav, kdy je v krvi nedostatek krevních destiček. To bývá příčinou zvýšeného krvácení. U pacientů se větším rozpadem krevních destiček ve slezině se přistupuje ke splenektomii, tedy odstranění sleziny. Ta za normálních okolností působí jako „krevní filtr“.

Pozor na imunitu!

Slezina není životně důležitým orgánem. „Při jejím úplném odstranění pacient není omezen v životním stylu, existuje ale zvýšené riziko infekčních onemocnění,“ uvedl docent Pavel Kohout, z pražské Thomayerovy nemocnice. Zdravá slezina plní řadu důležitých funkcí, zejména při tvorbě krve a imunity.

babicovyjedy ( 21. března 2014 07:23 )

[a7]

hejsek ( 20. března 2014 23:57 )

Parchanti!!!! Všechno mi berou!!!! http://www.andrejbabis.cz/

majojo ( 20. března 2014 12:44 )

Ten si ty svoje žrádýlka nechává dovážet z Rakouska, aby se nám náhodou předčasně neotrávil.

moiaza ( 20. března 2014 12:33 )

Politický lazaret. Babiš nemá slezinu, řada dalších politiku nemá mozek, další prochlastanou ledvinu, a tak to u nás podle toho vypadá.

dsmann ( 20. března 2014 11:57 )

Ten zaručeně to co vyrábí nežere. Takový hnusy do sebe cpou jenom prasata a somráci On ač zadluženej, není na tom tak špatně aby si nemoh koupit skutečný jídlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa