Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman jde do sebe: Plave, jezdí na rotopedu a chce na olympiádu!

Autor: ČTK, lvi - 
1. března 2014
14:22

Prezident Miloš Zeman se pilně zotavuje ze zranění kolene. Podle vlastních slov mu pomáhá hlavně sport a nabitý program. Světe div se, kvůli svým sportovním úspěchů se chce zúčastnit olympiády. Neupřesnil ale, zda letní nebo té zimní.

Prezident Miloš Zeman, který si na podzim zranil pravé koleno, na doporučení fyzioterapeuta Pavla Koláře jezdí na rotopedu a plave. Koleno jej občas pobolívá, přičítá to ale spíše svému věku. Léky kvůli tomu neužívá.

Za větší problém považuje dlouhodobou sníženou citlivost v nohou. Zeman, který letos v září oslaví 70. narozeniny, byl loni na podzim po úrazu kolene několik týdnů na lůžku, později se pohyboval na invalidním vozíku. Během té doby mu prý "atrofovaly svaly", a proto mu fyzioterapeut Kolář, který pomáhá i vrcholovým sportovcům, doporučil rehabilitaci. "Takže vám mohu sdělit, že cvičím na rotopedu, plavu v bazénu. Občas mě to pobolívá, ale to je dáno spíše těmi 70 lety než tím, že by se to koleno nehojilo," konstatoval prezident. Na rozdíl od posledního rozhovoru s ČTK Zeman tentokrát během dvacetiminutového interview nevykouřil ani jednu cigaretu.

Žádné léky v souvislosti se zraněním kolena hlava státu neužívá. Horší je podle Zemana spíše onemocnění nervů v nohou, kvůli kterému špatně chodí a jako oporu stále používá hůlku. Horší citlivost v nohou má zřejmě souvislost s lehčí formou cukrovky, kterou prezident trpí.

...o výtahu ve Štrasburku a olympiádě

Prezident Miloš Zeman ve štrasburském výtahu trénoval na olympiádu.Podle svých slov se tak mělo stát v rámci jeho středeční anabáze v budově Evropského parlamentu. Prý uvízl ve výtahu a kvůli tomu později musel překonat asi metrovou překážu. Celá událost prý byla o to dramatičtější, že hrozilo, že jeden ze členů doprovodu dostane klaustrofobický záchvat. Zeman ve středu poprvé vystoupil před europoslanci a jeho jinak poměrně hladkou návštěvu přibrzdila porucha výtahu. "Možná, že jste si všimli, že jsme uvázli na čtvrt hodiny ve výtahu. No tak musel jsem přelézt překážku, která byla vysoká asi jeden metr, protože ten výtah se zastavil v mezipatře, tak vám sděluji, že tuto překážku jsem přelezl, takže příště se přihlásím na další olympiádu, protože jsem vlastně už teď na ni tak trochu trénoval," zavzpomínal na událost.

Zeman rovněž poznamenal, že situaci zkomplikovala klaustrofobie jednoho ze členů doprovodu, kterému se prý začalo dělat velmi nevolno. "Takže kdybychom v tom výtahu zůstali ještě dalších pět minut, tak jsem poprvé v životě zažil klaustrofobický záchvat," řekl s tím, že nikdy v životě nebyl čtvrt hodiny ve výtahu, natož v budově Evropského parlamentu.

ipsace ( 8. března 2014 00:20 )

Zeman má skvělý anglický humor. Je to chytrý,skromný člověk, netuneluje, snaží se nám, dolním 10 miliónům, pomoct. Jen lidé jsou zmanipulováni mediálními masážemi. Média vlastní pravičáci, většinou z Německa a Rakouska, kde má kníže Karel z TOP09 (a ODS s Klausem) mnoho kamarádů na vysokých postech. Lidi, začněte přemýšlet nad každým slovem Zemana a srovnejte je se lží a mystifikacemi a tvrdými zákony, které schválila ODS a TOP09 ! Klaus, Langer, Topolánek, Dalík, Bém, Nečas, Nagy kantýnská, Grygárek, Rampula, Rittig, Kalousek i kníže Karel buď zvedli ruku nad zákony pro restituce církvím, o poplatcích a zvýšení daní, ev. pomáhali toto prosadit. Pravičáci z ODS souhlasili s Klausovou amnestií, aby údajně nejen Klause nezavřeli za jeho údajné vytunelování státu. A co vám dělá Zeman z těchto křiváren ?

e.44 ( 2. března 2014 13:17 )

Zase tak strašnej ten výběr nebyl aby tím nejlepším co bylo k dispozici byl těžký alkoholik s cukrovkou, zdravotně a pohybově totálně v hajzlu, s houbou nacucanou chlastem místo mozku a s minulostí tuneláře, podvodníka, zaprodance , lháře, slibotechny, premiéra za kterého došlo k největšímu skokovému navýšení státního dluhu a vůbec křivej jak vývrtka

e.44 ( 2. března 2014 13:12 )

Jseš ubohá. Je rozdíl mezi pít a chlastat denně, být těžký závislák. Nikdo z těch ostatních co pijí není prezident. Neznám nikoho komu by Havel nevadil ale jeho chlast nebyl na prvním místě proč ho lidi nenáviděli. Na prvním místě bylo to že spolupracoval s komunistama a úzkostlivě dbal na to aby jim po '89 nebylo nijak ublíženo a mohli se mít dál jako prasata v žitě a mohli dál zůstat u moci za podmínky že navrch změnili barvu.

e.44 ( 2. března 2014 13:07 )

Ten už to má spočítaný a na dva roky bych řekla už nemá nárok

e.44 ( 2. března 2014 13:06 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa