Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS se zastala obviněného Nečase: Chtějí Ištvanovu hlavu!

ODS v čele s Petrem Fialou se zastala Petra Nečase. A pustila se zostra do státního zástupce Ivo Ištvana
ODS v čele s Petrem Fialou se zastala Petra Nečase. A pustila se zostra do státního zástupce Ivo Ištvana  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao - 
12. února 2014
14:21

Trio naštvaných Petr Fiala, Pavel Blažek a Marek Benda se na tiskovce ODS pustilo do Iva Ištvána, šéfa olomouckého státního zastupitelství. Kvůli obvinění Petra Nečase a údajné kriminalizaci celé politiky. Politici se budou bát jednat, upozorňuje Fiala. Podle Blažka se Ištvan dopustil nestandardních, ale i nezákoných kroků a škodí českému státu. Měl by okamžitě odstoupit, vyzval poslanec Benda.

Petr Nečas, expremiér a manžel Jany Nečasové (dříve Nagyové), má problém. Byl obviněn z podplacení ve spojitosti s kauzou kolem bývalých poslanců ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksy a Marka Šnajdra. Ti sice nesouhlasili s důležitým balíčkem vládních usnesení, měli však ustoupit a svůj poslanecký mandát vyměnit za trafiky ve státních firmách.

Nečas uplácení odmítá, podle něj šlo o normální politické vyjednávání. Obvinění považuje za mstu za trestní oznámení na šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu.

ODS: Nečas je jako pokusný králík

Bývalého šéfa ODS a nyní jejího řadového člena se zastala i jeho strana. "Dosazování do různých funkcí je úkolem demokratické politiky, ať se nám to líbí, a nebo ne," uvedl na dnešním brífinku Nečasův nástupce Petr Fiala. Ze strany státního zastupitelství prý "jde o kriminalizaci politického jednání" a experimenty na lidech.

Také podle exministra spravedlnosti Pavla Blažka je Nečas "pokusným králíkem".  "Je naprosto absurdní, že pan Nečas je obviněn z korupce. Je možné ho vinit možná ze špatné politiky," uvedl Blažek a dodal, že "trestní stíhání je od začátku nejen nestandardní, ale zcela nezákonné. Došlo ke sloučení věcí, které spolu vůbec nesouvisí."

Išván je prý škůdce a měl by skončit

Společně s Markem Bendou se exministr Blažek pustil ostře do šéfa vrchního státního zastupitelství v Olomouci. "Pan Ištván prokázal absolutní neznalost ústavního práva, základů demokracie a dělby moci," uvedl Blažek a dodal: "Ištvan se stal jednoznačnám škůdcem demoracie. Každý den, kdy v tom pokračuje, škodí českému státu." 

"Tady se jedná o exces jednoho státního zastupitelství. Tady si někdo začal hrát na toho, kdo bude rozhodovat o politice," myslí si poslanec Benda. "Politické obchody se nám líbit nemusí... Jak to, že není stíhán prezident Zeman a pan expremiér Rusnok, který byl jmenován do bankovní rady," uvedl Benda, podle kterého by měl Ištván okamžitě skončit.

kluk.z.moravy ( 10. června 2014 20:06 )

každému je nad slunce jasné, že to co ti bezpáteřní zloději z ODS na povel Kalouska udělali byla sviňárna a hanebnost nejhrubšího zrna. Ištván ale naproti tomu nikdy neměl žádný důkaz a každý jeho krok vedl jen do ztracena. Nikomu se nic nestane, protože jsou v tom všichni. Oni žijí v jiném světě a obyčejní lidé jsou jim k smíchu. Politici, senátoři, soudci, vrchní státní zástupci, policajti .... to jsou lidé z jiné planety. Jak myšlením, platově, stylem života se od lidí toho státu odlišují. Oni nežijí v České republice, oni žijí ve svém Absurdistánu. ... Defenestraci, všechny ty zaprodance naházet do Vltavy. Žižko proboha vzbuď se a veď nás.

itartas ( 21. března 2014 15:41 )

Nejsem ODS a nikdy jsem nebyla, ovšem zastávám zcela stejný názor. Myslete si co chcete a jestli někoho štvou odměny Nagyové, nechte si vyžádat na vašem úřadě jaké bere odměny sekretářka kohokoliv. To budete čumět!

mirkazam ( 21. března 2014 14:21 )

Jenom se podivuji nad tím, že ta politická pijavice Benda si opováží ještě kafrat,místo aby zalezl a byl rád, že je tam ještě trpěný. A Ištvánovi držím palce, jenom ať to zblblému Nečasovi s tou jeho nánou spočítá...

marmat ( 17. února 2014 01:21 )

MRTVOLA CHOBOTNICE MÁ,JAK JISTĚ VÍTE PŮVODNÍ I DORŮSTAJÍCÍ CHAPADLA A u této mrtvoly je hodně hmyzu k deratizaci...

marmat ( 17. února 2014 01:05 )

Vůbec NIC nepochopili Postupně gumujou nepřetržitou arogancí zbytky svého loga z kandidátek NA COKOLIV Věřím pevně, že touto uvedenou metodou ničí hlavy už kosit nebudou... Jen sbírají mínusové body, protože už dlouho jsou totálně mimo realitu. TUŠEJ VŮBEC JAK NA TOM JSOU ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa