Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odpadlík Pospíšil v TOP 09? Kníže by ho pro eurovolby bral!

Sáhne TOP 09 po Jiřím Pospíšilovi jako po lídrovi na kandidátku pro eurovolby?
Sáhne TOP 09 po Jiřím Pospíšilovi jako po lídrovi na kandidátku pro eurovolby?  (Autor: Foto Blesk - Martin Hurda, ČTK)
Autor: simao - 
5. února 2014
17:18

Jiří Pospíšil by se po odchodu z ODS mohl stát další "líbivou tváří" v TOP 09. Exministr spravedlnosti je nyní ve Sněmovně volným hráčem. Do jiné strany prý nejde, nevyloučil však, že bude spolupracovat s jiným poslaneckým klubem. Šéf Topky Karel Schwarzenberg pak na rovinu přiznal, že je "docela dobře možné", že Pospíšil bude v barvách TOP 09 kandidovat do europarlamentu!

Jiří Pospíšil ve volbách jako jeden z mála občanských demokratů nepropadl. Zoufalému výsledku ODS však nezabránil a po lednovém stranickém kongresu se z něj stal "odpadlík". Nedočkal se podpory stranických kolegů, nedostal se do užšího vedení strany, a tak se poroučell. Při svém odchodu přitom nevyloučil spolupráci s jiným poslaneckým klubem. Mohl by však zajít ještě dál a za TOP 09 kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu! "To, že by mohl za nás Jiří Pospíšil kandidovat, je docela dobře možné," potvrdil Právu šéf Topky Karel Schwarzenberg.

Plzeňská ODS: Odejdi ze Sněmovny!

"Pokud mě TOP 09 dá seriózní nabídku, tak o ní budu uvažovat," přiznal Pospíšil. A naznačil, že konkrétní nabídku od TOP 09 ještě nedostal. Do eurovoleb však času dost, Češi budou volit 23. a 24. května. "Teď ale přemýšlím, jak zdárně a čestně vyřešit svůj dluh ODS, takže to není na pořadu dne," tvrdí Pospíšil. Plzeňská ODS na něj přitom tlačí, aby složil svůj poslanecký mandát a uvolnil své místo ve Sněmovně. "Byl zvolen za ODS a měl by se proto vzdát pozic získaných na základě kandidátky ODS," upozornil Vladislav Vilímec, který převzal vedení plzeňské Regionální rady ODS. Pospíšil však prý cítí závazek k voličům. Poslancem proto zůstal.

Pospíšil: Hlasy jsem posbíral já! Do TOP 09 si již přesedl

"Nechci, aby to působilo samochvalně, ale výsledek ve volbách byl hodně dán mou osobou," brání se Pospíšil. "Kdybych byl zvolen na nějakém druhém třetím místě kandidátky, měl průměrný počet preferenčních hlasů a opravdu byl vynesen do funkce díky značce ODS, pak bych samozřejmě odešel. Domnívám se ale, že zvláště mandát z krajských voleb byl vázán víc na moji osobu než na ODS," myslí si nezařazený poslanec, který si ve Sněmovně již přesedl do sekce vyhrazené pro poslance TOP 09.

Po volbách by však mohl Pospíšil "zmizet" v Bruselu. Jeho spojení s TOP 09 se nabízí i proto, že Topka stále svého lídra pro eurovolby neoznámila. Na rozdíl od ČSSD (Jan Keller), ANO (Pavel Telička), či Úsvitu (Klára Samková). ODS by přitom do voleb měl vést první místopředseda Jan Zahradil, Pospíšilův úspěšnější rival ze stranického kongresu.

zadnice ( 6. února 2014 12:55 )

Šláfenbrku a Klousku vezměte se s Pospíšilem za ruce a táhněte do háje!!! V této zemi už jste toho zkazili až až, všichni tři bez rozdílu!!!

joudajoudovy ( 6. února 2014 08:32 )

cicmalek pospisil zavetril priznivejsi job a vydal se za smerem proudejiciho vetru. tento cicmal,jako jemu podobni,nikdy makat nebude. radeji si najde stare bohate mecenasky a pripravi je o majetek. on,tomu rika pomoc ve stari a sprava nad majetkem. cicmalek splnuje charakteristiku kolaboranta s patem a matem. kolaburuje s tim, kde vidi plnejsi korytu (i nackove davali dary za likvidaci cechu) a jako nesikovny kutilsky vseumel, do-s-ral obcansky zakonik, ktery se stal paskvilem a bude se novelizovat. toto ma byt vykvet ceskeho naroda a nas zastupovat v europarlamentu? to snad neeee, staci, ze u nas pohnojil, co se dalo!!!

jm51 ( 6. února 2014 08:24 )

To je úplně jedno v které straně, hlavně se držet koryta... buďme na naše zákonodárce hrdí... (pakáž jedna)

krupan10 ( 6. února 2014 07:33 )

snad proto je modrákům tak sympatický

krupan10 ( 6. února 2014 07:32 )

to ne, cajzli a celebrity je budou volit jako strhaní

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa