Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman navrhne na ombudsmana Stanislava Křečka a Pavla Zářeckého

Prezident Zeman navrne na ombudsmana Pavla Zářeckého (vlevo) a Stanislava Křečka.
Prezident Zeman navrne na ombudsmana Pavla Zářeckého (vlevo) a Stanislava Křečka.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
12. ledna 2014
12:49

Prezident Miloš Zeman bude Sněmovně na ombudsmana navrhovat nynějšího zástupce veřejného ochránce práv Stanislava Křečka a někdejšího šéfa legislativní rady vlády Pavla Zářeckého.

Zeman řekl v České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce, že bude Sněmovně na ombudsmana navrhovat Stanislava Křečka a Pavla Zářeckého. Stejně jako prezident i Senát může navrhnout Sněmovně po dvou nominantech.

Prezident Miloš Zeman by měl podle 52 procent lidí jmenovat vládu navrženou předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou bez kladení podmínek. Osmatřicet procent Čechů si myslí, že by měl vyžadovat výměnu některých ministrů. Sedm procent se přiklonilo k názoru, že by prezident neměl tuto trojkoaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL jmenovat vůbec.

Vyplynulo to z bleskového průzkumu agentury Median pro Českou televizi. Agentura provedla průzkum v pátek a sobotu mezi tisícovkou lidí. Celkem 49 procent lidí si podle průzkumu přitom myslí, že kabinet navržený Sobotkou přispěje ke zlepšení poměrů v Česku. Zeman jmenuje předsedu ČSSD Sobotku premiérem příští týden v pátek a novou vládu sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců zřejmě do konce ledna.

ipsace ( 8. března 2014 00:19 )

Zeman má skvělý anglický humor. Je to chytrý,skromný člověk, netuneluje, snaží se nám, dolním 10 miliónům, pomoct. Jen lidé jsou zmanipulováni mediálními masážemi. Média vlastní pravičáci, většinou z Německa a Rakouska, kde má kníže Karel z TOP09 (a ODS s Klausem) mnoho kamarádů na vysokých postech. Lidi, začněte přemýšlet nad každým slovem Zemana a srovnejte je se lží a mystifikacemi a tvrdými zákony, které schválila ODS a TOP09 ! Klaus, Langer, Topolánek, Dalík, Bém, Nečas, Nagy kantýnská, Grygárek, Rampula, Rittig, Kalousek i kníže Karel buď zvedli ruku nad zákony pro restituce církvím, o poplatcích a zvýšení daní, ev. pomáhali toto prosadit. Pravičáci z ODS souhlasili s Klausovou amnestií, aby údajně nejen Klause nezavřeli za jeho údajné vytunelování státu. A co vám dělá Zeman z těchto křiváren ?

rudyptak48 ( 13. ledna 2014 11:39 )

opravdu jenom Foufám, protože v našem absurdistánu ani doufat ani nemůžu.

rudyptak48 ( 13. ledna 2014 09:48 )

Blesku, už konečně zasáhl někdo z vyšších míst k diskuzi ke článku o úmrtí Ariela Šarona? Foufám, že jste dostali masnou pokutu!!!

zabibol ( 13. ledna 2014 09:40 )

Po právu je pan křeček, Křeček.

illis ( 12. ledna 2014 21:01 )

lukreciaborgia Proč musí Křeček pracovat, on nemusí, ale chce, protože jako ombudsman si přijde na skutečně pěkné peníze . Kdyby byly platy slušné u všech pracovních činností, bylo by to v pořádku . Takhle se serou velké peníze jen někde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa