Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Schwarzenberg se zastal své Jany: Není to žádná ramlice!

Autor: vr - 
19. prosince 2013
05:00

Poprvé promluvil o své mladičké přítelkyni! Ženatý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (76) Blesku vysvětlil, proč není rád, že se Janě Vopěnkové (25) říká »ramlice«. Prý to je neuctivé!

„Kdybyste se obouvali do mě, starého kozáka, tak nic neřeknu,“ prohlásil, aniž by vyvrátil spekulace o tom, že má s blondýnkou, kterou si vedl před pár týdny domů, vztah. „Oslovovat takhle nevybíravým způsobem mladou holku, kolik jí je, třiadvacet? Pětadvacet? To považuju za moc,“ dodal.

Slovo roku?

Termín »ramlice«, se kterým přišla módní guru Blesku Františka Čížková, přitom začala používat i jiná média. Stává se z něho stejná stálice, jako třeba »viróza«, »popelníček« a další výrazy, které vzešly z našeho politického cirkusu.

Ho*no ženě

Do něho navíc sám kníže přispívá spánkem na veřejnosti či občasnými hulvátskými výrazy. „Víte, mně je po tom ho*no,“ řekl například redaktorce Blesku do telefonu, když se jej ptala na Vopěnkovou. Poté se však slušně omluvil, že tak se na ženu nemluví.

Kozák

Výraz pochází ze slova »kazak«, které může znamenat »svobodný člověk« nebo také »dobrodruh«. Kozáci byli slovanští válečníci, kteří žili  na území dnešního Ruska, Ukrajiny a okolí. Jmenuje se po nich tanec kozáček. V 19. století se stali součástí carské armády. Bojovali proti bolševikům, ti je po převratu likvidovali.

Ramlice

Jedná se o trochu zastaralé slovo označující samici králíka domácího. Ramlice mají nepravidelnou říji, která se opakuje asi po třech týdnech a to nejvíce v období mezi únorem a zářím. Pokud příliš přiberou, ztrácí přechodně schopnost mít mláďata a musí na dietu složenou pouze ze sena a vody.

deratizator ( 21. prosince 2013 21:58 )

Francku, nebo ramlici? :-O

deratizator ( 21. prosince 2013 21:57 )

No, když to říkáš ty Karle, že to není žádná ramlice, tak to bude asi pravda :o))

karmal ( 21. prosince 2013 21:56 )

Paní Františka tím že dívenku označila za ramlici, tak spadla na dno. Jak označit jí, jako vysušená, zapšklá vykopávka???

doktormediciny ( 21. prosince 2013 20:19 )

Clapi, vy byste si asi taky vomočili!!A závidíte

doktorsafranek ( 21. prosince 2013 16:30 )

Označení za nácka, to mu ubližujete.Němci jim zabavili rozsáhlý majetek, protože se hládili k české národnosti !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa