Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takhle staví Topolánek: Sídlo za 15 mega! Víme, kde na to vzal!

Autor: Eva Pospíšilová, geok - 
16. prosince 2013
06:34

Kdysi vystavoval svoji mužnou chloubu u Berlusconiho vily, teď bude dávat liškám dobrou noc v Útěchvostech… Tak si osud pohrál s expremiérem Mirkem Topolánkem (57). Ale chvosty nechvosty –konečně bude mít nad hlavou vlastní střechu!

Nynější šéf Teplárenského sdružení a pivovarník Topolánek s manželkou, Lucií Talmanovou (46), a synem Nicolasem (6), vymění nájemní bydlení za své nové monstrózní sídlo. Bývalý předseda ODS tvrdí, že ho stavba v osadě Útěchvosty na Kutnohorsku přijde na 15 milionů. Skutečná cena hotového domu však bude zřejmě mnohem vyšší.

Jako rogalo

Patrová novostavba, která z ptačího pohledu připomíná křídlo rogala, je ve finále. Dělníci se už věnují obkládání venkovních zdí kamenem. Architektonicky zajímavý dům vyrostl na parcele o rozloze více než 14 tisíc m2. Je zasazen do svahu s výhledem na blízký les. Dřív tu stála chata, kterou v minulosti odkázala Talmanové její teta. Topolánek pak k původním pozemkům přikoupil ještě za 150 tisíc přilehlý ovocný sad. I ten už je dnes osázen novými stromky. Kolem ohromného pozemku se buduje bytelný zděný plot.

Musel pro hypotéku

Samota u lesa je na první pohled luxusní záležitost, ale Topolánek je pověstně skromný… „Stavíme dům, který jsem převzal na úrovni základové desky od původního stavitele,“ napsal v SMS zprávě Blesku a doplnil, že rozpočet je plánovaný na asi 15 milionů. „Zhruba polovina z této částky je hypotéka,“ dodal.

Vaří, tak se daří

I kdyby tomu tak bylo, splátky sedmimilionové hypotéky představují měsíčně zhruba sedmdesátitisícovou zátěž rodinného rozpočtu. Teplárníkům šéfuje Topolánek za dobré slovo, jeho jméno však figuruje v několika společnostech, které získaly státní zakázky. S manželkou navíc prostřednictvím firmy Obila rozjeli pivovarnický byznys. V chotěbořském pivovaru vaří mok pod starou značkou Dačický. A daří se jim – začínali s jedním druhem, teď už mají tři.

Starý Topol staví, mladý paří!

Zatímco pantáta Topolánek buduje zlatou klícku, syn Tomáš (21) si užívá života zlaté mládeže. V sobotu například otvíral sezónu ve Špindlerově Mlýně. Se skleničkou vína šel z jedné ženské náruče do druhé.Kromě Andrei Verešové se pochopitelně nejvíce věnoval své přítelkyni Simoně Dvořákové (19). Má se čím chlubit: jeho dívka se v „missí“ soutěži dostala mezi desítku nejkrásnějších Češek!

salto ( 18. prosince 2013 13:44 )

Tak to chodí - máš-li gule, máš i prachy

illis ( 16. prosince 2013 19:20 )

pitkin01 Klidně 50 cm, nebude to dlouho trvat, Topík bude v háji, tak aspoň trpajzlik v zahradě mu pomůže vzpomínat na časy minulé .

illis ( 16. prosince 2013 19:18 )

ouha Hlavně takovým vše prochází a jde jim bohatství na ruku . Pamatujte, že poctivou prací ještě nikdo ani k minimálnímu majetku nepřišel . A proto poctivě pracujme, aby jsem naší prací pomáhali k majetku takových jako je tento pán a jemu podobní .

camila ( 16. prosince 2013 15:27 )

to místo je pochmurné a další neprodejna vila ....každý svého stestí strůjce ....at si staví !

sores ( 16. prosince 2013 15:14 )

Všichni čeští politici jsou ve velké vatě a mají rezidence na Floridě i v Česku. Říká se, za velkým a rychlím bohatstvím se skrývá i velká zlodějna a nečestnost. V Česku se rostrhnul pytel s milionáři, to přeci není normální a jen tak, že.S poctivostí a slušností ještě nikdo nezbohatnul.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa