Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kauza Nagyová: Policie ukončila vyšetřování

Nečas se před výslechem své manželky netvářil šťastně
Nečas se před výslechem své manželky netvářil šťastně  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
5. prosince 2013
13:30

Vyšetřování kauzy Nagyová skončilo. Obvinění kvůli zneužití pravomoci čelí bývalá šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová (nyní Nečasová) se dvěma bývalými šéfy rozvědky Milanem Kovandou a Ondrejem Páleníkem a zpravodajcem Janem Pohůnkem. Policie je seznámí s vyšetřovacím spisem příští týden.

Šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta už dříve uvedl, že obžaloba Jany Nagyové (nyní Nečasové) a tří lidí z Vojenského zpravodajství kvůli údajnému zneužití rozvědky ke sledování tří osob, včetně bývalé manželky expremiéra Petra Nečase, bude dokončena nejdříve v lednu.

"Protáhlo se to některými posledními výslechy a také znaleckými posudky," řekl Šlachta. Bývalá šéfka Nečasova kabinetu Nagyová kvůli údajnému zneužití Vojenského zpravodajství čelí obvinění spolu se dvěma bývalými šéfy rozvědky Milanem Kovandou a Ondrejem Páleníkem a zpravodajcem Janem Pohůnkem.

Podle Šlachty policie při vyšetřování kolem Jany Nagyové odhalila klientelistický systém založený na propojení řady aktérů. "Se znalostí celé kauzy říkám naprosto otevřeně, že všechny větve kauzy - zneužití rozvědky, trafiky a kmotři - spolu souvisí. A to přes některé osoby a informace ve spise," řekl Šlachta MF Dnes. Odkazoval tak na vyšetřování údajného uplácení bývalých poslanců ODS místy ve státních firmách a údajného odtékání peněz z veřejných zakázek pro pražské lobbisty.

satanklaus ( 6. prosince 2013 12:43 )

Jdi zas kouřit vocasy na Hlavák ať máš aspoň něco teplýho do žaludku a nekecáš tu z hladu Wimrde

strnad86 ( 6. prosince 2013 11:25 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

wimr ( 6. prosince 2013 07:37 )

tak mu to promiň, on se tě příště zeptá na radu, debile

marmat ( 5. prosince 2013 23:05 )

Taky názor-zde to ale kompletně ROZŠTÍPNUL jeden starší rozkrok !

marmat ( 5. prosince 2013 23:02 )

NĚJAK NÁM TA NAMISTROVANÁ DVOJKA SCHLÍPLA

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa