Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osudy šéfek obrany: Důchodkyně Parkanová, Peake je doma s dětmi

Zatímco z exministryně obrany Vlasty Parkanové je důchodkyně, Karolína Peake se stala ženou v odmácnosti - odpočívá a především tráví čas se svými dětmi
Zatímco z exministryně obrany Vlasty Parkanové je důchodkyně, Karolína Peake se stala ženou v odmácnosti - odpočívá a především tráví čas se svými dětmi  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
19. listopadu 2013
15:17

Již ve čtvrtek oslaví Vlasta Parkanová 62. narozeniny. A to jako novopečená důchodkyně - bývalá ministryně obrany, trestně stíhaná kvůli kauze letounů CASA, si vyřídila penzi a návrat k právnické profesi prý neplánuje. Doma prozatím zůstala i další exministryně Karolína Peake. A namísto armádě nyní "velí" svým dětem.

Jejich anabáze v čele ministerstva obrany neskončily slavně. Vlastě Parkanové dodnes hrozí vězení kvůli kauze podivného nákupu letounů CASA. Údajně předraženého až o 658 milionů korun. Obvinění nadále odmítá. A ministerstvo nyní vede ministr v demisi Vlastimil Picek. S ním se však do budoucna také nepočítá.

Pokuta pro Vlastu

Protože Parkanová zveřejnila na internetu záznamy výpovědí svědků i obviněných, dostala pokutu. Podle rozhodnutí Úřadu pro ochranu osobních údajů musí zaplatit 16 tisíc korun, proti čemuž se Parkanová odvolala, ačkoli jí hrozila pokuta až 100 tisíc. Z čeho eventuálně může při placení čerpat? Z úspor a nově i z důchodu. "Zažádala jsem si o důchod a byl mi přiznán," řekla Parkanová pro tyden.cz. Z bývalé ministryně obrany je tak důchodkyně.

Parkanová si prý zlepšuje zdraví

Parkanové prý v tomto případě přitížilo, že má právnické vzdělání, a tak by měla znát předpisy lépe, než laici. Sama přitom nyní návrat k právnické profesi neplánuje. "Snažím se teď zlepšit svoje zdraví," dodala serveru v otázku, jak se jí v současné době daří. Kolovaly zvěsti ze strany jejích politických kolegů, že stíhání nesnáší dobře. Exministryně je i nadále v kauze CASA obviněna ze zneužití pravomoci a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Peake: Věnuje se doma dětem a odpočívá

To Karolína Peake alespoň z nepříliš slavné práce na ministerstvu vyvázla bez trestní úhony. Mnoho toho ostatně nestihla, v čele resortu strávila osm dní. "Moje majetkové poměry jsou veřejně známé, mohu teď chvíli zůstat doma a věnovat se dětem, což dělám," uvedla Peake Týdnu. Po politickém debaklu Nečasovy vlády a odchodu i z vlastní strany LIDEM chce nějaký čas odpočívat. Má na to prý ostatně našetřeno.

Dvě ženy v čele obrany: Na ministerstvu žádnou velkou parádu nepředvedly. Parkanová je dokonce stále trestně stíhaná Dvě ženy v čele obrany: Na ministerstvu žádnou velkou parádu nepředvedly. Parkanová je dokonce stále trestně stíhaná | Archiv Blesku, ČTK

japome ( 25. ledna 2014 18:50 )

není všem dnům konec

japome ( 25. ledna 2014 18:49 )

japome ( 25. ledna 2014 18:49 )

ivuska1 ( 22. listopadu 2013 12:34 )

Parkanova a Kalousek jak je mozne , ze jsou stale na svobode a nejsou potrestani za skody , ktere nasemu narodu udelali.

salto ( 21. listopadu 2013 07:40 )

Dovídám se tady neuvěřitelné věci. Až dosud jsem si myslel, že Parkanová žije z tantiem ze svého velehitu, který okupoval neskutečně dlouhou dobu žebříček hitů v USA - "Dobvý den pvapove hvězd a pvuhů" - údajně ten hit tam byl dýl nž Elvis s Jacksonem dohromady

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa