Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nečas na policii kvůli Nagyové: Ničeho se nebojím! A odmítl vypovídat

Autor: shp, simao - 
14. listopadu 2013
07:37

Zarostlý mužným vousem a elegán každým coulem - Petr Nečas si dnes přivstal a zamířil na policii. Měl vypovídat v kauze své manželky Jany Nečasové (dříve Nagyové). "Ničeho se nebojím," řekl expremiér odvážně a šel na věc. Oznámit, že vypovídat nebude. Stejně jako nedávno David Rath si pak i Nečas postěžoval, že jde o další politický proces.

"Jsem přesvědčen, že nedošlo k porušení zákona, vojenské zpravodajství nepřekročilo svou zákonnou působnost. Všichni jeho příslušníci i osoby v této kauze postupovaly v souladu se zákonem," tvrdil dnes Petr Nečas poté, co si to v doprovodu právníka Josefa Lžičaře nakráčel v Praze na policii. Ve světlém kostkovaném sáčku, štramácké šále, tmavých kalhotách a hnědých polobotkách byl nepřehlédnutelný. A působil suverénně. Jeho tvář pak nadále zdobí mužný vous, jen ty vlasy řídnou a pleš postupuje... Čekalo se přitom, zda Petr Nečas vnese něco nového do kauzy Nagyová. Nestalo se. Expremiér odmítl vypovídat!

Výslech se měl týkat údajného zneužití Vojenského zpravodajství k loňskému sledování Nečasovy nyní již bývalé manželky Radky, které údajně nařídila Nagyová. Nečas byl předvolán jako svědek, protože by jako bývalý premiér mohl přispět k objasnění zadání sledování. Kromě jeho manželky jsou pak v této větvi případu stíháni i bývalí šéfové Vojenského zpravodajství Kovanda a Páleník. A také zpravodajec Pohůnek.

Nečase imunita nechrání, pokutu nedostane

Kauza Nagyová má však i druhou část. Tu, která nedává spát státnímu zástupci Ištvánovi a ve které rázně zasáhl Nejvyšší soud. Rozhodl, že trojice exposlanců Tluchoř, Šnajdr a Fuksa nemůže být stíhána kvůli údajné korupci - zisku lukrativních trafik výměnou za složení poslaneckých mandátů. Chrání je poslanecká imunita a indemnita.

Nečasová (dříve Nagyová) však stíhána být může. A stejně tak Nečas. Nebylo však proti němu (zatím) vzneseno žádné obvinění, a tak expremiérovi nic nehrozí. Samozřejmě s výjimkou toho, že v případě odsouzení Nečasové skončí líbánky a jeho drahá choť půjde do vězení za uplácení někdejších poslanců ODS.

Žalobci však v minulosti naznačili, že obvinění Nečase je otázkou času. Ten si ale myslí, že vše je jen vykonstruovaným politickým procesem a obvinil policii a státní zastupitelství z podjatosti. "Po krátké úvaze jsem se rozhodl neudělit mu za to pořádkovou pokutu," řekl idnes.cz státní zástupce Petr Komár.

 

ad-ga ( 18. listopadu 2013 07:49 )

Nečas je nastrojený jak houmelesák. Nikdy nebyl žádný krasavec, ale toto je šílený.O takového chlapa bych ani okem nezavadila, no hnus.

sabaton ( 15. listopadu 2013 21:47 )

Jedno slovo! Pakáž! A ty kurvy nenažrany se budou držet zuby nehty. FUJ

japos22 ( 14. listopadu 2013 18:19 )

A proč říká, že se ničeho nebojí?

japos22 ( 14. listopadu 2013 18:09 )

Jen aby mu to vydrželo, a neklepala se mu kolena

japos22 ( 14. listopadu 2013 17:55 )

Je nějakej tuhej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa