Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Babišovo ANO se štěpí: Kvůli údajné minulosti v StB

Ivan Pilný opustí hnutí ANO, pokud se prokáže, že byl agentem StB
Ivan Pilný opustí hnutí ANO, pokud se prokáže, že byl agentem StB  (Autor: Blesk, reprofoto ČT)
Autor: oj - 
12. listopadu 2013
07:52

Poslanci hnutí ANO ještě ani neusedli do poslaneckých lavic a už se některým jeho členům hlavou honí myšlenka, že ze strany Andreje Babiše vystoupí. V případě, že se potvrdí, že byl miliardář v minulosti agentem StB, chtějí hnutí opustit.

"Pokud by se objevily důkazy, že pan Babiš spolupracoval s StB, nemohl bych v hnutí zůstat, musel bych odejít. Ukázalo by se totiž, že nám lhal," řekl deníku MF Dnes lídr královéhradecké kandidátky a nekompromisní investor z pořadu České televize Den D Ivan Pilný. Věří však, že se tak nestane. Sám Pilný nikdy nebyl v komunistické straně a počet bývalých komunistů v hnutí ANO ho příliš netěší.

Poslanci hnutí ANO minulý týden dokonce dostali e-mail, v kterém jim tajemník strany doporučoval, aby žádali lustrační osvědčení i od svých asistentů. Nemá ho přitom ani šéf strany Andrej Babiš.

Babiš kvůli lustraci možná neusedne do vlády. Strany, které vyjednávaji s ANO o novém kabinetu, totiž tento dokument vyžadují.

doktorka6 ( 14. listopadu 2013 08:09 )

Hluboce se mýlíte, v této špinavé hře nebude vítězů. Na výsledek voleb doplatíme občané jako jeden celek. Ti jež rozhodují o naší budoucnosti,jdou za svými cíly, bezohledně a je jim fuk co, kde a jak nakoupíme a svým dětem připravíme k obědu. Vidina moci je tak lákavá že i ten, co má financí dostatek tak lehce podlehne...Je to podobné jako,,Císařovy nové šaty,, kdo řekne, že je nahý?

rudyptak48 ( 13. listopadu 2013 10:29 )

Cinknuté karty už jsou rozdány a zvítězí ten, kdo má koule na to, aby rozbil bank.

kdoasi ( 13. listopadu 2013 08:31 )

abzk ( 12. listopadu 2013 19:10 )

Z netu. Je to asi tejden co tu na to byl odkaz.

japos22 ( 12. listopadu 2013 19:09 )

Babiš, to stbácký trdlo asi nezná přísloví, ševče drž se svého kopyta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa