Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman pohřbil lháře Haška! Prezident promluvil o tajné lánské schůzce

Miloš Zeman poprvé od svého zranění promluvil o schůzce s Haškem a spol.
Miloš Zeman poprvé od svého zranění promluvil o schůzce s Haškem a spol.  (Autor: Reprofoto TV Nova, archiv Blesku)
Autor: Aleš Půček - 
5. listopadu 2013
18:49

NÁZOR: Po mnohadenním mlčení se prezident Miloš Zeman konečně ozval. Ticho, které vyvolalo spekulace o vážnosti jeho zdravotního stavu, rázně utnul a prozradil, že za utajovanou povolební schůzku v Lánech stál později usvědčený lhář Michal „Pinocchio“ Hašek!

Přestože prezident Zeman v rozhovoru pro deník Právo jinak schůzku bagatelizuje a pozdější lhaní Haška a jeho společníků považuje za komické, ještě tím ztížil Haškovu situaci. Doslova vrazil další hřeb do jeho politické rakve.

Utajovaná povolební schůzka za zády předsedy je zkrátka puč

Jen stěží si lze totiž představit, že si za zády německé kancléřky Angely Merkel či britského premiéra Davida Camerona jejich první místopředseda domlouvá povolební utajovanou schůzku s prezidentem či britskou královnou. Byli by okamžitě označeni za zrádce a pučisty.

Přesně to označení náleží i Haškovi a spol. a to přesto, že Sobotka volby skutečně nevyhrál a formátu svých západních kolegů se ani zdaleka nepřibližuje. Pokud někdo označuje takovouto povolební utajovanou schůzku za něco běžného, svědčí to o hloubce bahna, do něhož česká politika klesla.

Michale, ahóóój

Utajovaná povolební schůzka za zády předsedy je zkrátka puč, tím víc, že ji inicioval samotný místopředseda Hašek. Zajímavé bude, jak na Zemanovo tvrzení budou reagovat další účastníci schůzky Tejc a Zimola.

Ti totiž po provalení skandální schůzky tvrdili, že pozvánku přijali, protože se domnívali, že přišla od prezidenta a bylo by nemístné ji odmítnout. Nyní je jasné (prezident by přece nikdy nelhal), že iniciátorem schůzky byl Michal Hašek a Tejc i Zimola měli mylné informace.

Ti tak nyní mají možnost využít přiznání prezidenta, že iniciátorem celého puče byl Michal Hašek a ve snaze co nejvíc posílit své šance v posthaškovské sociální demokracii na něj zahoukat po vzoru zemanovců: Michale, ahóóój. Prezidentův projev zkrátka vrazil Haškovi další hřeb do rakve.

aluman ( 6. listopadu 2013 11:36 )

To, že mne neodůvodnitelně považuješ za debila co nechodí k volbám, je tvým mínusem, ne mým.

wimr ( 6. listopadu 2013 10:26 )

nemůžu za to, že debilové jako ty nechodí k volbám, je to jejich blbost

aluman ( 6. listopadu 2013 09:26 )

Vyšší hra ještě neznamená vyšší ligu. Vyšší liga znamená vyšší úroveň a Zeman už žádnou úroveň nemá.

aluman ( 6. listopadu 2013 09:23 )

Pokud logika ukazuje na to, že lže většina, jde s velkou pravděpodobností o skutečnost a ne planou hypotézu.

dzery ( 6. listopadu 2013 09:23 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa