Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš a Bělobrádek se dohodli: Vládnout budeme oba nebo nikdo!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: sch, ČTK - 
31. října 2013
12:48

Povolební jednání už mají první výsledky. Ve čtvrtek se sešli zástupci lidovců a hnutí ANO 2011. Předsedové Babiš a Bělobrádek se dohodli na koaliční vládě, do které vstoupí buď obě uskupení, anebo žádné.

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš spolu se svými blízkými kolegy se dohodli na třech možných variantách, jak by mohla vypadat následující vláda. Zároveň řekli, že ve svých programech našli mnoho společných průnikových bodů.

První variantou je, že obě uskupení skončí v čisté opozici. Další hovoří o umožnění menšinové vlády ČSSD a třetí variantou je, že do koaliční vlády vstoupí buď obě uskupení, anebo ani jedno z nich. K dalšímu jednání se oba týmy sejdou už v příštím týdnu.

Ideální koalice. ČSSD, ANO, lidovci

Podle Bělobrádka by byla ideální silná koalice ČSSD, ANO 2011 a lidovců se sněmovní většinou 111 hlasů. "Pokud není možné sestavit silnou vládu, tak potom je možné umožnit menšinovou vládu, nebo jít do opozice," řekl dříve ČTK.

Předseda hnutí Andrej Babiš řekl ve středu novinářům, že s vítěznou ČSSD chce hnutí o možné vládní spolupráci vyjednávat až po 10. listopadu, kdy se sejde kvůli vnitrostranickým sporům ústřední výkonný výbor ČSSD.

brande ( 1. listopadu 2013 15:24 )

Domnívám se, že by KDU - ČSL byla ochotna vládnout i s komunisty tak, jak tomu kdys bývalo. Tvořili Husákovi navenek jakous opozici a tak již bohaté zkušeností mají. Nevěřte, že by se v myšlení komediantů a poskoků církve cosi změnilo. Neváhali pošpinit i STB když je obviňili v padesátých letech, že spáchali Čihošťský zázrak. Tak daleko sahala nenávist k těm. kteří zavedli v církvích pořádek.

brande ( 1. listopadu 2013 15:15 )

Nevšiml jsem si, že by se jednalo o sestavování vlády na Slouvenskua tak zatvor papulu. Taky Vám do toho nekecáme. Howgh rudý bratře.

japos22 ( 31. října 2013 18:48 )

A kde máš tu tvou pravicovou vládu? Levicově stbácká a vymydlená, ty proroku

japos22 ( 31. října 2013 18:04 )

Babiš ještě v politice nic nepředvedl, klobouk dolů dám až něco předvede

jirisu ( 31. října 2013 16:25 )

Nechce se jim do vlády...... ? Bílobrádek - obviněn v kauze PENCARD Babiš - problém s lustrací + oběma radí Kalous = Voliči zapomeň na revizi církevní zlodějiny a jiné ! ( Sobotku "vodí" Dienstbír, kámo Kalouse ) Jak to může asi dopadnout ? Voliči plakej . Média mají jasné priority - ty svých vlastníků .... Babiš, Bakala,.... Nevěřit, nevěřit a přemýšlet hlavou !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa