Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman se vyznamenal: Party na Hradě s bohatým rautem i čokoládovou fontánkou!

Autor: simao, ex - 
29. října 2013
14:07

Volební štáby politických stran se svými rauty vypadaly oproti téhle party, jako akce chudých příbuzných. Snad jen miliardář Andrej Babiš mohl konkurovat. Prezident Miloš Zeman u příležitosti oslav 28. října a předávání státních vyznamenání uspořádal na Hradě party pro zvané. Na hosty zde čekaly hotové hody. Tuny sladkostí, včetně čokoládové fontánky, řízečky, salátek, desítka druhů vín... Co na tom, že je prezident cukrovkář!

"K přípitku chybí jedna maličkost, číše vína. Ale tak je to v celém našem životě. Nejdřív nás vyzvou, abychom něco udělali a pak nám do ruky nedají příslušný nástroj," postěžoval si na oko prezident Zeman při přípitku, když vítal hosty na party po předávání státních vyznamenání, které se letos neobešlo bez skandálu. To když se proti Zemanovi vzbouřili rektoři, ale také někteří umělci - přijít odmítl třeba zpěvák Vladimír Mišík. Přesto panovala na Hradě dobrá a uvolněná atmosféra. Aby také ne. Zeman sezval své podporovatele a věrné. Kdo všechno přišel?

Nechyběli ti, kteří se od včerejška honosí medailemi za zásluhy. Třeba tvůrce slušovického zázraku, agrárník František Čuba, či exministr Miroslav Grégr. Vedle nich však dorazily i současné politické špičky - členové úřednické vlády Jiřího Rusnoka. Po delší době vyvedl rodinu Jan Fischer, dorazil i ministr zahraničí Kohout, šéf dopravy Zdeněk "Ahóóój" Žák, či ministr kultury Balvín, který si podobné "kulturní akce" se skleničkou v ruce nechává ujít jen zřídka.

Mišík si medaili i raut nechal ujít

Zeman se s řadou lidí kamarádsky zdravil a rukou mu potřásli i zpěvák Ondřej Hejma, či komik Luděk Sobota. Zemana pak poctil návštěvou také arcibiskup Duka. Pozvánku na Hrad dostali i Václav Klaus s manželkou Livií, Dagmar Havlová, ale také třeba druhá nejvlivnější Češka podle magazínu Forbes, šéfka ERÚ Alena Vitásková. Že bylo složení hostů různorodé, pak potvrdili kytarový virtuos Lubomír Brabec a vyznamenaná hlasatelka Kamila Moučková. Pozvaný zpěvák Vladimír Mišík naopak chyběl: "Vážený pane prezidente, velmi se omlouvám, ale z důvodů rostoucí nevole z některých Vašich rozhodnutí jsem dospěl k závěru Vámi nabízené státní vyznamenání nepřijmout," vzkázal na Hrad a přišel tak o medaili, party i raut. 

Zemanova party ve velkém stylu

Sváteční tabule přitom byla bohatá. Pro mlsaly nejrůznější sladkosti a zákusky, dokonce i čokoládová fontánka, pro hladovce pak gulášek, řízky, bramborový salát, či domácí chléb s vynikající škvarkovou pomazánkou, na které si pochutnal i sám prezident. A na žízeň byla k dispozici desítka druhů vín.

Video  Video z hradní party prezidenta Zemana, která se konala po předávání vyznamenání 28. října  - Blesk - Jan Exner
Video se připravuje ...

Ujít si tuhle party nenechal ani zpěvák Daniel Hůlka, který se řadí mezi Zemanovy podporovatele. Co na tom, že jako lídr SPOZ Zemanovců ve volbách vyhořel a do Sněmovny se nedostal on, ani jeho strana. Hůlka tvrdí, že i nadále bude prezidenta podporovat. Jen ještě neví jak. V barvách SPOZ to už ale prý nebude.   

Ani Zemanovci přitom na Hradě nechyběli. Dorazil třeba místopředseda Vladimír Kruliš, bývalý partner Kateřiny Zemanové. S prezidentovou dcerou se však na party nepotkal, Kate vyrazila před volbami do zahraničí (nejprve do Londýna, pak patrně do Dánska) a stále se ještě nevrátila domů. A tak Zemana doprovázela "jen" jeho vlivem hradní diety pohublá manželka Ivana. Zda tentokrát i ona při pohledu na bohatý raut "zhřešila", není známo.

Reklamní sdělení:

Trápí Vás akné a kožní problémy? Řešením je vysokofrekvenční terapie!

abyss ( 30. října 2013 00:16 )

abyss ( 30. října 2013 00:15 )

abyss ( 30. října 2013 00:15 )

abyss ( 30. října 2013 00:14 )

abyss ( 30. října 2013 00:14 )

Sama píšeš z kurníku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa