Pozvání na Pražský hrad, kde Miloš Zeman rozdával státní vyznamenání, přijal nejen bývalý prezident Václav Klaus s chotí Livií, ale i bývalá první dáma Dagmar Havlová. Tu doprovodil Zemanův kancléř Vratislav Mynář.

Liščí dáma Havlová

Havlová zvolila dlouhé šaty olivového odstínu s metalickými odlesky, které jí ladily s make-upem. Přes rameno si ležérně přehodila šál z umělé kožešiny, ve kterém vypadala jako skutečná Foxy lady.

Rozčepýřená Klausová

To Livia Klausová, která má nyní plné ruce práce se stěhováním na Slovensko, svůj outfit poněkud odflákla, respektive odbyla účes. Šaty zlatavé barvy sice sladila s černozlatým kabátkem s výraznou výšivkou a kabelkou, než se ovšem vydala na Hrad, zapomněla se nejspíš učesat. Zplihlé kadeře působily totiž dost rozčepýřeně, což Livii na eleganci ubíralo.

Skvělá Zemanová

Velkým překvapením byla jednoduchá celočerná róba těsně na tělo, kterou oblékla manželka současného prezidenta Ivana Zemanová. Konečně vynechala tradiční kostýmek modelu krabice a dala vyniknout své pohublé postavě.

Nevkusná Dáda

Korunu všem outfitům ovšem nasadila manželka oceněného Felixe Slováčka Dagmar Patrasová, která se na slavnost vydala společně se svou dcerou Annou. Dáda si však státní událost nejspíš spletla s koktejlovou párty, když dorazila v průhledných černých šatech, odhalujících celé nohy.

Takový model se na Pražský hrad skutečně nehodí. Její dcera vsadila na přísloví v jednoduchosti je krása a s obyčejnými černými šaty udělala větší terno než její slavná matka.   

Fotogalerie
5 fotografií