Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nagyová se chovala strašně a lidé se jí báli, vzpomíná Kateřina Jacques

Na Janu Nagyovou (nyní Nečasovou) jako šéfku Úřadu vlády vzpomíná Kateřina Jacques (vpravo) jako na osobu, šířící strach
Na Janu Nagyovou (nyní Nečasovou) jako šéfku Úřadu vlády vzpomíná Kateřina Jacques (vpravo) jako na osobu, šířící strach  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao, INT - 
30. září 2013
17:39

Bursíkova manželka Kateřina Jacques byla zaměstnankyní Úřadu vlády v době, kdy jej vedla "domina" Jana Nagyová (nyní již Nečasová). Na svou nadřízenou však nevzpomíná zrovna v nejlepším. Nagyová se podle ní chovala "strašně a lidé se jí báli". Pro svou funkci prý ale Nagyová nesplňovala žádné kvalifikační předpoklady...

Kateřina Jacques má pestrou (nejen) osobní minulost. Je manželkou Martina Bursíka, se kterým má malou dceru Noemi, vystoupili společně ze Strany zelených a Bursík si založil novou stranu LES (Liberálně ekologická strana). V minulosti však byla Jacques provdaná za francouzského germanistu Christiana Jacquese a pracovala mj. na Úřadu vlády ČR, kde se setkala i s Janou Nagyovou. Jak na ženu, která stála později na pozadí pádu Nečasovy vlády, vzpomíná?

Jacques se stala zaměstnankyní Úřadu v roce 2003. "Nastupovala jsem tam po škole, ale loni v listopadu jsem dala výpověď. Ta práce mě bavila, ale když jsem se po mateřské měla vrátit a viděla to prostředí a absenci odbornosti, věděla jsem, že tohle nechci," vzpomíná v rozhovoru pro Ona Dnes Jacques. Z úřadu tak již byla pryč, když jeho šéfku Nagyovou zatkli a obvinili z korupčního jednání a dalších zločinů. "V televizi jsem viděla záběry Jany Nagyové v poutech a to byl silný dojem," prozrazuje Jacques.

Na práci pod Nagyovou však nevzpomíná v nejlepším: "Většina zaměstnanců byla taková přihrbená, paní Nagyová se chovala strašně a lidé se jí báli," tvrdí Jacques. Podle ní však Nagyová nenastoupila do čela úřadu zrovna oprávněně. "Kdyby existoval zákon o státní službě, osoba Nagyová by se nemohla stát vrchní ředitelkou, protože nesplňovala žádné kvalifikační předpoklady," dodává Jacques s tím, že nakonec ale stejně vyšlo najevo, že "to není jen úřednice, která dře jako kůň, ale premiérova milenka, s níž si privatizoval část státní správy."

allblacks ( 5. října 2013 13:04 )

A ted mi reknete, proc si to vti vsichni lidi nechali libit. Pro kus zvance? Dobre jim tak, kdyz nechaji na sobe drivi stipat...

itartas ( 3. října 2013 08:52 )

xcarodejka ( 2. října 2013 15:56 )

ta "nás" znáš? Jsou tu jednodušší, stejně jako vzdělaní a s nadprůměrným IQ. Rozhodně bych neházela všechny do jednoho pytle- Jak víš,že nesaháme Petru Nečasovi po kotníky. je to evidentní slaboch, proto si našel dominantní ženu.tedy pokud si ji našel a nenašla ona jeho, viz příspěvek výše.

xcarodejka ( 2. října 2013 15:54 )

Pořizovala fotografie jeho ženy za jeho zády. Kdoví proč si ji vzal, třeba musel, něco na něj možná ví.... Tohle se dělo i za komunistů Lidi jsou stále stejní. Víte kolik inteligentů-disidentů bylo vKSČ? Což o to, záleží proč a kdy, ale oni to většinou ani nenapsali do formulářů. Nepsotavili s ek tomu čelem, a tací chtějí KSČM rušit. Kdo je tu vlastně horší,že?

sugarbitter ( 2. října 2013 15:51 )

tqkovýhle holky někdy nženatého šéfa uhnaly a pak ho vydíraly, takže likvidoval schopného aby je nastolil na jeho místo. Tady nevím, jak to bylo, ale faktem je, že pořizovala fotografie jeho ženy za jeho zády. Kdoví co na něho ví, a proč si ji vzal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa