Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Černá ovce Šlouf: Končí u zemanovců! A ani Zeman s ním už nemluví

Miloš Zeman si podává po svém vítězství ruku s lobbistou Miroslavem Šloufem. A od té doby s ním nepromluvil
Miloš Zeman si podává po svém vítězství ruku s lobbistou Miroslavem Šloufem. A od té doby s ním nepromluvil  (Autor: ČTK/Kossevová Patricie)
Autor: simao - 
24. září 2013
13:40

Miroslav Šlouf tvrdí, že Miloš Zeman by se bez něj nedostal k Tonymu Blairovi, ke spolkovému kancléři apod. "To všechno jsem organizoval já," říká. Nyní s ním však prý prezident nemluví. A Šlouf se rozhádal i se zemanovci. Vyškrtli ho z čela pražské kandidátky a on se rozhodl ze strany odejít. Nehodlá ji ani volit.

Byl zakladatelem občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana, ze kterého vznikla strana SPOZ Zemanovci, usilující nyní o to, dostat se poprvé do Sněmovny. Jenže lobbista Miroslav Šlouf už u tohoto boje nebude. Ve straně se chystá skončit. "Ze strany vystoupím. Volit je nebudu," řekl Šlouf v rozhovoru pro Právo. V zemanovcích se stal personou non grata. A to měl původně vést jejich pražskou kandidátku.

Ringo Čech odmítl, tak to vzal Šlouf

Ke Šloufově nominaci přitom došlo zčista jasna. Nejprve prý pražští zemanovci oslovili Františka Ringo Čecha. "Tak jsem mu zavolal, ale on to odmítl, protože už měl nasmlouvaný nějaký byznys," vysvětluje Šlouf. Prý viděl, že je zle a zemanovcům v Praze zoufalý chybí lídr. Sám měl sice na říjen naplánovanou cestu do Afriky, nakonec však s kandidaturou souhlasil. Podepsal ji v 11 hodin večer. "Když jsem viděl, že lídr chybí a že na volby nikdo nesáhl, tak nepomozte svému vlastnímu dítěti, které jste zplodil…," vysvětluje nyní Šlouf.

Zavržený, rozčílený

Jenže se Šloufem v čele Prahy vedení SPOZ Zemanovců do voleb jít nechtělo. A tak byl lobbista s nepříliš dobrou pověstí opět z čela kandidátky vyškrtnutý. "Nikdo se mnou vůbec nemluvil. Nikdo mi dodnes oficiálně neoznámil, že jsem přestal být lídrem," tvrdí Šlouf, který se stal černou ovcí. Současné poměry ve straně se mu přitom vůbec nezamlouvají, nechápe například angažovanost hradního kancléře Mynáře. "Mynář řídí předsednictvo strany. Z jaké pozice? On je předsedou zlínského krajského výboru. Nic víc, nic míň," zlobí se Šlouf.

Šlouf: Zeman se mnou od března nemluvil

Šlouf se však rozkmotřil i s Mynářovým nejvyšším nadřízeným - prezidentem Zemanem. I když ho dříve značně podporoval, nyní prý kontakt zcela přerušili. Zeman mu nepogratuloval ani k narozeninám. "Od března jsem s ním nemluvil. On se mnou nemluví – a já přece nebudu chodit za prezidentem a čekat po dvaceti letech v předpokoji," říká nyní Šlouf.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 25. září 2013 09:39 )

Miloši, Miloši! Šlouf je zřejmě pěkný gauner, ale najednou ho neznáš? No jistě, výš už Tě dostat nemůže, tak pryč s ním aby národ viděl, že s grázly nemáš nic společného!!! Ale většina si pamatuje, že máš a měl jsi!!!

ninga ( 25. září 2013 00:34 )

Takhle se Mylouš odvděčil kamarádovi? Fuj!

kraldavid ( 24. září 2013 21:23 )

Volby vyhraje ČSSD!!§ HAŠEK DO VLÁDY

vary ( 24. září 2013 20:57 )

 Opravdu otřesnej prežiddent.

mustafaibrahim ( 24. září 2013 20:44 )

Ten Miloš je ještě podlejší než já

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa