Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

ODS táhne do voleb, ale s kým? Němcová se dere do čela, stane se superlídrem?

Stane se Němcová superlídrem ODS?
Stane se Němcová superlídrem ODS?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: sch, ČTK - 
3. září 2013
07:31

Volby do Sněmovny pomalu klepou na dveře a politické strany sestavují kandidátky. Jinak na tom nejsou občanští demokraté, kteří zažijí nejspíš tvrdý boj především v Praze, kde Miroslava Němcová usiluje o roli superlídra ODS.

V Praze o přední místa usilují kromě Němcové také šéf pražské ODS Bohuslav Svoboda, starostka Prahy 2 Jana Černochová, bývalý poslanec a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa nebo bývalá poslankyně Lenka Kohoutová.

Zvolený lídr se v Praze mimo jiné utká se šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem nebo kandidátem za ČSSD, odborářským předákem Jaroslavem Zavadilem.

Regionální sněm v Praze bude volit také chybějící členy rady. Nové vedení, kterému končí mandát v říjnu, se pravděpodobně volit nebude.

Ve středních Čechách se jako o lídrovi mluvilo o úřadujícím předsedovi strany Martinu Kubovi, který ale nedostal podporu krajských organizací. O místo jedničky na kandidátní listině se bude ucházet krajský šéf občanských demokratů Petr Bendl. Nominaci z regionů získal také Jan Skopeček, který je předsedou ODS na Berounsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

husqarnowicz ( 5. září 2013 06:00 )

Jaká premiérka??? To si fakt myslíš, že ODS zase uchvátí moc ve státě? (úmyslně jsem nepoužil obrat "vyhraje volby",neboť minule je taky nevyhrála). Prober se, dnes už na hradě není tuneldědek, který by tam tuhle modrou lůzu dosadil.

hejhej ( 4. září 2013 14:02 )

Praha má za lídry ODS: Němcová TOP 09 děda"kníže" Opravdu výběr "osobností".

reeh ( 4. září 2013 11:43 )

Více podrobností na Fakebooku ....... http://vtipy.netroof.eu/item/13237/ods-najdete-nas-na-fakebooku/

itartas ( 3. září 2013 20:37 )

Řecko tu bude hned poté co tu nainstalují euro, nic se neboj!

capitan_jorge ( 3. září 2013 20:09 )

Bravo, dobrá zpráva. Zdiskreditovaná a nevolitelná ODS chce mít za SUPERLÍDRA naprosto NEPRŮCHOZÍHO lůzra Němcovou. To se jim vskutku povedlo. To určitě vymyslel mentální gigant Kuba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa