Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman hubne vinným střikem: Nemá 103 kilo ale rovný metrák! Podvádí však s doutníky

Prezident Zeman omezil cigarety, pije vinný střik, shodil 3 kila, ale vrávorání prý lepší nebude
Prezident Zeman omezil cigarety, pije vinný střik, shodil 3 kila, ale vrávorání prý lepší nebude  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
26. srpna 2013
13:36

Miloš Zeman dostal doporučení svého lékařského týmu, aby změnil kvůli cukrovce životosprávu a podle jeho slov se již výsledky dostavují. Namísto 103 kilo má prý nyní rovný metrák. Alkohol si však nadále neodpouští. Ovšem upozorňuje, že své oblíbené víno vyměnil za vinný střik. A omezil i cigarety. Jenže si přichystal drobný podvůdek - doutníky mu prý nikdo nezakázal.

Pamatujete si na film Metráček? Poněkud obézní dospívající dívka v něm trpí pocitem méněcennosti, ale své uplatnění si nakonec najde - a to dokonce v atletice, jako koulařka. "Jezevec z Vysočiny" Miloš Zeman také našel uplatnění. Na Pražském hradě. O pocitech méněcennosti však u něj nemůže být řeč. Intenzivně zkouší mantinely své moci a jeho kritici mluví o prezidentské republice, ale i autoritářském a putinovském systému. Vedle Zemanových politických kroků se však do centra pozornosti čas od času dostává prezidentův zdravotní stav.

Metráček Zeman shodil přebytečná tři kila

Sebevědomí mají rozdílné, jedna podobnost tu však s hlavní hrdinkou Metráčka přece jen je. Zeman je také takový "metráček". A to doslova. Pochlubil se totiž, že zhubl tři kila ze své původní váhy 103 kg. "Díky cukrovkářské dietě jsem zhubnul tři kila, ze 103 na 100 kg. I díky odpadu oněch tří přebytečných kil se cítím mnohem lépe, " pochlubil se prezident pro Český rozhlas v pořadu Hovory z Lán.

Vinný střik místo vína, doutník místo cigarety

Zeman se však svých návyků zbavuje jen těžko a pomalu. "Není to jednoduché, jde mi to pomaličku, ale jde to," potvrzuje. Jak bylo však při vzpomínkové akci na 21. srpna 1968 nedávno vidět, mění své stravovací návyky. Třeba když řízeček zajídá celozrným rohlíkem a zapíjí to nikoli vínem, ale vinným střikem, jak sám upozorňuje. Zároveň však přiznává: "Dopouštím se drobných podvůdků. Jeden známý mi věnoval krabičku doutníků, a protože lékaři mi řekli, že mám omezit kouření cigaret, ale o doutnících tam není ani slovo, tak dnes večer si v Lánech zapálím první doutník," uvádí Zeman, který prý 30 cigaret denně omezil na 20.

 Vrávorání lepší nebude! Chodím, jako bych měl protézy, říká

"Pokud jde o nohy, tak znáte mojí vrávoravou chůzi a to už lepší nebude. A já dokonce chápu lidi, kteří když mě vidí vrávorat, tak si říkají: Ten člověk je opilý. Já bych si to, kdybych se viděl, o sobě řekl taky. Protože můj lékař, profesor Kolář, mi říká: Vy v podstatě chodíte, díky neuropatii v dolní části končetin, stejně tak, jako kdybyste měl na obou nohou od kotníků dolů protézy. Vy v podstatě necítíte ten dotyk nohou se zemí," dodal pak Zeman k tomu, co ho trápí patrně nejvíce.

blooroses ( 27. srpna 2013 11:31 )

Ano, je to těžký notorik, který má navíc už nejméně pět let diabetes. Měl zůstat chcípat na Vysočině a neplést už se do politiky. Jenže Klaus ho opět potřeboval, tentokrát ke svému návratu, a z celoživotního partnerství se vystoupit nedá, navíc Zemanovi pocit moci dělá dobře, rád se i mstí, tak dělá Klausovi loutku a zároveň si plní vlastní potřeby.

honzina ( 27. srpna 2013 06:13 )

Nezlobte se, ale já jim nevěřím ani slovo. Podlle mě je to tak, že Zeman chlastá první ligu a páni doktoři to musí nějak zakamuflovat, ale nějak se jim to nevede. Když Zeman šel do prezidentských voleb, tvrdili, že je naprosto zdravý a po inauguraci má najednou cukrovku, nemocné nervy v nohách a kdovíco ještě. Prostě a jednoduše je to notor jako Bliveta, který je určitě přesvědčen o tom, že pije jeko každý druhý Čech.

anka ( 27. srpna 2013 02:22 )

nikdo mu nepreje nemoce, ale on svym vlastnim pristupem, bojkotem toho, co mu radi lekari, si za sve zdravi nese zodpovednost sam....

blooroses ( 26. srpna 2013 21:10 )

Nebýt Klausovy amnestie kterou zametl pod koberec určité kauzy aby se v nich už nikdo nemohl rýpat, hrozily by tepláky i Zemanovi.

anka ( 26. srpna 2013 20:32 )

vypada to, ze potrebuje alkohol kazdy den....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa