Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezidentský řízeček a víno: Další přešlap cukrovkáře Zemana!

Autor: vr, vlb - 
23. srpna 2013
05:01

Další faul! Nad prezidentem republiky Milošem Zemanem (68) drží stráž celkem dvanáct doktorů a všichni říkají: nejezte tučné, nepijte alkohol. „Ale když ono to je tak dobré,“ řekl si jistě Zeman, když naposledy hřešil…

Řízeček, vínečko, pohodička. Tak si cukrovkář Zeman pochutnal na středeční výstavě pořádané Jazzovou sekcí k 45. výročí srpna 1968. Svůj závazek lékařům méně pít a nejíst tučné tak naplnil trochu jako chytrá horákyně. K masu si dal pár kousíčků papriky a okurky, místo bílého pečiva zvolil celozrnný rohlíček.
Naplnil tak jeden ze svých letitých bonmotů. „Můj vztah k zelenině je veskrze pozitivní. Žádám ovšem, aby mezi mne a ji byl vsunut transformační mezičlánek, který se jmenuje prase,“ prohlásil kdysi. Ale ona ho ta sranda možná přejde…
Podle diabetologů, které Blesk zkontaktoval ho totiž neposlušnost může stát klidně i zrak anebo končetinu!

Prof. Milan Kvapil, Internista

„Všechny komplikace u cukrovky nastávají v případě, že se u pacienta nepodaří dosáhnout dobré kompenzace diabetu. Prezident republiky si ale ustanovil tým odborníků, u něhož věřím, že zdravotní stav hlavy státu dokáže stabilizovat. Dodržet přísná omezení v životosprávě není lehké,  pokud se to někdy panu prezidentovi nepodaří, pouze ho to přibližuje k běžným smrtelníkům. Většina našich pacientů totiž doporučení nenaplňuje na celých sto procent. Pak je prací lékařů najít takový kompromis, který nezhorší pacientům zdravotní stav, ale zároveň jej příliš neomezí v jeho  životě. Ale rozhodně se nebojím, že by kvůli cukrovce nemohl dokončit svůj mandát.“

Cukrovka, nemoc Čechů

Zeman v tom není sám. Cukrovkou trpí celkem milion jeho spoluobčanů. Celá čtvrtina o své nemoci dle statistik vůbec neví a loni si tento tichý zabiják odnesl celkem 24 tisíc životů! Co hrozí tomu, kdo nedá na rady lékaře?

Oči – oslepnutí

V případě zanedbání léčby se může dostavit zamlžené vidění, problémy s vnímáním, zmatenost a malátnost. Mezi fatální důsledky neléčené cukrovky patří postupná ztráta zraku a slepota.

Ledviny – selhání

V ledvinách může dojít k poškození drobných cévek a ke značným ztrátám bílkovin močí. Objevit se tak mohou častější záněty, někdy velmi bolestivé. Může dojít k selhání ledvin.

Žaludek – poruchy trávení

Žaludek cukrovkáře nedokáže strávit všechny součásti stravy, poté následují zácpy, nebo naopak průjmy. Na základě těchto problémů pak musí být zpřísněna dieta.

Ruce a nohy – neuropatie

Ztráta citu u různých částí těla, nejčastěji horních a dolních končetin. U prezidenta se již projevila v nohách a může se objevit i v rukou. Léčit se nedá, lze jen zpomalit průběh.

Nohy – »diabetická noha«

Bolesti, záněty nebo postižení kloubů na končetinách. Komplikace se projevují jako necitlivost nohou, snížený nebo naopak zvýšený průtok krve končetinou, bolestivost. Při zanedbání a nepodání pomocných léků může být nutná amputace.

babcaa ( 24. srpna 2013 17:23 )

Ne, už nic. Už jsem s tebou skončila, pokud jsi to ještě nepochopil. Odpovídat na nic ti nebudu, nevedu tady s tebou dialog, pouze jsem tě usměrňovala účinnými prostředky abys mi poskytl dostatek studijního materiálu, což jsi poslušně dělal. Nejsi pro mě diskuzní partner, pouze objekt zkoumání, který už nepotřebuji.

abzk ( 24. srpna 2013 12:57 )

A tady na diskuzích jsou taky dost přemnoženi ti, co na rýpnutí do ochmelky Zemana nedoukážou reagovat jinak než rýpnutím do knížete

abzk ( 24. srpna 2013 12:53 )

Ostuda je jeho závislost na chlastu, kterou maskuje zapíjením řízečku. Ostuda je, že je věčně tak vožralej, že se neudrží na nohou. Ostuda je jak ten opilec visí na Srpovi aby neupad. Jen ať ho při tom foťej a čím dál tím houšť, ať zabedněnci vidí jakýho dobytka si zvolili za prezidenta.

pepazdp ( 24. srpna 2013 12:42 )

Nikdo ho nenutil aby do toho "kšeftu" lez. Vlez tam dobrovolně, spíš se tam přímo procpal a sázel na to, co on považuju za lidovost ale ve skutečnosti je to chování ožralýho prasete, tak se nemůže divit, že se k němu bulvár jako k ožralýmu praseti chová.

babcaa ( 24. srpna 2013 12:35 )

Dík za poskytnutí materiálu na závěr. Ani vyspávání opice z předešlého večera až téměř do oběda neobnovilo předešlé schopnosti. Naopak, jsou ještě na horší úrovni než krátce po popíjení u televize. Zmůžeš se pouze na strohé a nelogické opakování mnohokrát tebou už napsaného. Tento stav svědčí o závislosti na alkoholu. Ty nemít ta tvá klišé, jsi totálně v prd.eli. Neškrtnul by sis ani tady a to by tě asi zabilo, když nemáš žádnou možnost reálné komunikace o čemž svědčí četnost tvých každodenních návalů co tu z tebe vypadnou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa