Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jednička ČSSD Sobotka: Kalousek a spol. ve vládě selhali, s pravicí koalici nechceme

Sobotkova ČSSD představila, s čím půjde do předčasných voleb. A její lídr dementoval, že by chtěl uzavřít koalici s Kalouskovou TOP 09
Sobotkova ČSSD představila, s čím půjde do předčasných voleb. A její lídr dementoval, že by chtěl uzavřít koalici s Kalouskovou TOP 09  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
24. srpna 2013
20:50

Spekulace o tom, že by ČSSD chtěla po volbách uzavřít koalici s TOP 09, dnes rázně ukončil Bohuslav Sobotka. "TOP 09 selhala! Tři roky odpovídala za vládu, za klíčové resorty a ve všech těchto resortech selhala," hřímal dnes na brífinku ČSSD. Chce prý po volbách napravit nezdary pravice. A to by prý v koalici s Kalouskem a spol. rozhodně nešlo.

Vytvoření nových pracovních míst, zvyšování minimální mzdy, potírání lichvy nebo zdravotní péče dostupná všem - to a další patří mezi 11 hlavních bodů programu ČSSD, s nímž míří do předčasných sněmovních voleb. Schválil je dnes ústřední výkonný výbor sociální demokracie společně s kandidátkami. Předsedu strany Bohuslava Sobotku, který pomýšlí na sestavení jednobarevné menšinové vlády ČSSD, přitom výbor potvrdil jako kandidáta na premiérské křeslo.

"Koalice se vyjednávají až po volbách," sdělil novinářům Sobotka, ale vzápětí dodal: "Pokud volby sociální demokracie vyhraje, tak budeme jednat na základě programové blízkosti. Nebudeme chtít po volbách vytvářet nějaké pravolevé slepence, která by nefungovaly. ČSSD neplánuje koalice s ODS a TOP 09, které by nám zabránily řadu jejich pochybení napravit. Chceme řadu jejich nařízení zrušit a to by nebylo možné ve spolupráci s jakoukoli pravicovou stranou."

Sobotka se přitom patrně zalekl pátečního prohlášení prezidenta Miloše Zemana, že v případě uzavření koalice mezi ČSSD a TOP 09 by nejmenoval premiérem nikoho z těchto stran, protože by takovou koalici považoval za zradu na jejich voličích.

wimr ( 3. října 2013 06:30 )

Pravdomluvný Péťa a poctivý Kalousek patrně v té příští vládě nebudou, tak nevím, co s tím

wimr ( 3. října 2013 06:27 )

Také bych nejraději, tak jako ty viděl ve vládě jistotu prezentovanou panem Nečasem, Kalouskem, Hegerem, Peake a dalšími. Jenže jak to udělat, když je tam nikdo nechce a preference maj komouši úplně nejvyšší.

e.44 ( 26. srpna 2013 00:42 )

Nechci tady mít džungli. Ale v případech, kdy je to, co ty chceš mít za trestný čin podmíněno přímou a dobrovolnou účastí poškozeného, zákon skutečně nic nevyřeší. Musíš se holt naučit rozlišovat co se tak dá a má řešit a kde je to bezpředmětné jelikož je to o lidské hlouposti a poptávce. Za zlodějem si nedojdeš a nedomluvíš se s ním aby tě vykrad. Za vrahem si nedojdeš a nedomluvíš se s ním aby tě zabil.... Za lichvářem jdeš z vlastní vůle a sám si od něho na nekřesťanský úrok vědomě půjčíš. Za podvodníkem si taky sám dobrovolně třeba na předváděčku dojdeš.... Pokud ten rozdíl nechápeš....

dynaty ( 26. srpna 2013 00:15 )

a to tu chceš mít džungli?Právo silnějšího,bezohlednějšího?Je 21první stol.,tak snad už bychom se mohli,v tom vývoji,v té evoluci,posunout trochu dál.No a na silnicích máš taky pravidla a jen trochu soudný člověk je dodržuje.DOBROU NOC

e.44 ( 25. srpna 2013 23:24 )

Potrestat pár hlupáků, co to dělají hloupě a nechají se chytit? O to ti jde? To nic nevyřeší. Lichva i podvodníci tady jsou co je svět světem. Byli tu vždycky. I za první republiky, i za války, i za komunistů. Mnohdy bylo oboje trestné a přes to je to tu stále. Jediné co to může zastavit je pokud se lidé naučí myslet a být zodpovědní a samostatní. Nabízené berličky v tomto lidi jenom brzdí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa